Плодова Енергия

Плодова Енергия

Сила и синергия на дребните горски плодове


Описание

Плодова Енергия с макуй бери и акай бери / AquaSource Berry Power with Maqui and Acai Berries

 

Известно е, че здравето ни зависи от приема на разнообразна и балансирана храна. Световната здравна организация призовава в ежедневното ни меню да се включват различни плодове и зеленчуци, тъй като те съдържат различни комбинации от растителни влакна, витамини, минерали и други хранителни вещества. В тази връзка  трябва да се отбележи, че дребните плодове са може би най-богатите на хранителни вещества плодове.

 

Продуктът Плодова Енергия на АкваСорс съдържа голямо разнообразие от дребни горски плодове, които доказано притежават високи хранителни стойности и осигуряват различни жизненоважни хранителни вещества. Съдържа 15 вида цели дребни плодове, които имат мощни антиоксидантни свойства поради съдържанието си на витамини С и Е, витамини от групата В, антоцианини, фибри, калий, калций и още много полезни вещества. Уникалното в продукта е синергията, която е постигната от съчетанието на познати и  по-редки видове дребни плодове, събрани от различни краища на света.

Състав

Една капсула Плодова Енергия съдържа следните цели плодове в прахообразна форма, съхранени чрез метода на сушене - лиофилизация:

 

     v Акай бери – 105 мг.;

     v Макуй бери – 160 мг.;

     v Касис – 8,75 мг.;

     v Арония – 8,75 мг.;

     v Нар – 8,75 мг.;

     v Диви черни боровинки – 8,75 мг.;

     v Диви червени боровинки – 8,75 мг.;

     v Диви боровинки – 8,75 мг.;

     v Диво дребно черно грозде – 8,75 мг.;

     v Вишна – 8,75 мг.;

     v Див бъз – 8,75 мг.;

     v Червени малини – 8,75 мг.;

     v Къпини – 8,75 мг.;

     v Хибридни малини – 8,75 мг.;

     v Морски зърнастец – 100 мг.

 

Капсула: растителна целулоза

Съставките са напълно безвредни и нетоксични. 100% негенномодифицирани и без странични неблагоприятни ефекти.

 

ОПАКОВКА

120 капсули

 

Специално внимание заслужават някои от по-екзотичните плодове, които може би не са така познати на потребителя:

 

Акай бери / Acai Berry

акай бериТова е малък лилав плод, който расте на палмови дървета, разположени по линията на реката Амазонка, Бразилия, познати сред местните жители като „Дървото на живота".

Този плод е една от най-добрите суперхрани в света поради съдържанието на изключително високи стойности на полезни вещества за организма и доказаните си медицински и хранителни качества. Брането и обработката на плода Акай отнемат много време и освен това той е много нетраен, издържа пресен до 24ч. и трудно може да се намери в прясно състояние. Затова употребата му най-често е като добавка. В билковата медицина в Бразилия Акай бери има множество приложения – маслото се използва за лечение на диария, външната обвивка се използва за лечение на кожни язви, а семената – за сваляне на температурата.

акай бериАкай бери е наситен с антиоксиданти, мастни киселини, протеини, витамини, минерали и фибри. Този плод е десетки пъти по-мощен при борбата със свободните радикали от боровинките, счита се за един от най-мощните натурални антиоксиданти в света. 

Свободните радикали причиняват много болести и довеждат до преждевременно застаряване на човешкия организъм. Всички здравословни проблеми са свързани малко или много с процесите на оксидация в организма, който произвежда свободните акай берирадикали. Акай бери абсорбира свободните радикали в организма в най-голяма степен от всички познати храни.

Акай бери в продукта Плодова енергия е органичен, расте свободно и се събира от членовете на 140 местни семейства, които са обучени да събират плодовете без да повреждат дърветата.

 

Макуй бери / Maqui Berry

макуй бериПроизхожда от чилийските и аржентинските райони на Патагония. Има сведения, че има два пъти повече антиоксидантни свойства от тези на Акай бери. 

Добър източник е на витамин С, калций, калий и желязо. 

Има данни, че притежава противовъзпалителен ефект, както и че подпомага регулирането на теглото поради детоксикиращия си потенциал. Екстракт от макуй бери се използва като оцветител в чилийските вина.
 

Морски зърнастец / Sea Buckthorn Berry

морски зърнастецВ много страни като например Китай, Индия, Русия и Монголия е позната лечебната сила на морския зърнастец и е известен като лекарство от народната медицина за много болести. В Китай морския зърнастец е официално възприет в книгата за лекарствата, а в тибетското лечебно изкуство са познати повече от 300 медицински смеси с морски зърнастец.

Растителен източник на витамин В12 – идеално за вегетарианци.

Дълго време психологията на храненето като наука изхождаше от това, че най-добрите източници за осигуряване на витамин В12 са храните от морски зърнастецживотински произход, като мляко, черен дроб и месо. Тъй като има малко алтернативи за набавяне на витамин В12 извън храните от животински прозход като мляко, черен дроб и месо, морският зърнастец е важно допълнение към хранителния план на вегетарианците и пълните вегетарианци. Не се приема в сурово състояние – има неприятен вкус, плодовете са кисели и мазни.

 

Лиофилизация – метод на замразяване чрез сушене

 От огромно значение е как да бъдат запазени хранителните вещества в дребните горски плодове. Знаем, че те са изключително богати на хранителни вещества, но бързо губят своите качества след откъсването им от дървото. Свежият плод може да бъде консумиран със запазени свойства до няколко часа след набирането му. Освен това тези плодове зреят и са годни за употреба  в определени периоди на годината.

Откъснати, тези плодове се налага да се обработят или консумират възможно най-бързо.

Пример е Акай бери, който расте в Бразилия и свежият плод, след като е вече откъснат може да бъде консумиран пресен само и единствено там, на място.

Методът на сушене Лиофилизация представлява сушене чрез замразяване, позволявайки на хранителните вещества и свойства в плодовете да бъдат съхранявани през цялата година.

Доказано е дори, че в частни случаи лиофилизираните продукти могат да бъдат с по-добри нива и свойства от тези на пресните плодове.

 

 

Анализ на Плодова Енергия / AquaSource Berry Power:

3 капсули (1 дневна доза) съдържат:

 Макуй бери

 Лиофилизиран на прах 

480 mg.

 Акай бери

 Лиофилизиран на прах 

315 mg.

 Морски зърнастец 

 Плод на прах 

300 mg.

 Лиофилизирани горски плодове на прах

 /Касис, Арония, Нар, Диви черни, червени и обикновенни боровинки, Диво дребно черно грозде, Вишни, Къпини, Малини, Хибридни малини, Див бъз/ 

315 mg.

*Препоръчителна дневна доза /ПДД/

Действие

Продуктът Плодова енергия се препоръчва като отличен начин за включване на тази полезна група храни, каквито са дребните горски плодове, към ежедневното меню. Особено полезен е за тези хора, които имат динамичен и напрегнат начин на живот, както и за тези, които ежедневно са подложени на сериозни физически натоварвания.

 

Има данни за следните ползи от този продукт:

     » Способност за намаляване на рисковите фактори, свързани със сърдечно-съдови болести и диабет;

     » Стабилизиране на нивото на кръвната захар;

     » Намаляване на лошия холестерол;

     » Антисептично, противоалергично и антивирусно действие;

     » Подсилване ефекта на здравословното регулиране на теглото - ускорява метаболизма, подобрява храносмилането - високите количества фибри, открити в Акай бери, изчистват храносмилателния тракт и помагат за отстраняване на мастните натрупвания от нездравословни храни. Силно увеличават енергията и потискат апетита, което спомага за по-бързата загуба на тегло;

     » Намалява белезите на стареенето, подобрява еластичността и подмладява кожата;

     » Представлява естествен антихистамин – за борба с алергиите;

     » Подобрява зрението и др.

Употреба

Дозировка:

Продуктът Плодова Енергия се препоръчва за хора над 5 год. възраст.

Подходящ продукт за пълни вегетарианци.

 

За деца над 5 год. – по 1 капсула дневно.

За възрастни – 3 капсули дневно.

 

Препоръчителна Дневна Доза /ПДД/ - 3 капсули дневно.

Дозата може да се увеличи до 6 капсули на ден при необходимост.

 

 


* Продуктите на АкваСорс, предлагани от Natural Energy, са изцяло естествени суперхрани, дар от Природата, и оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те не са лекарствени средства. Не са синтетични продукти.

 

Всички продукти

уеб дизайн

Design by nickisix Powered by webfashion.bg