<p>Изумителните свойства на водата</p>

Около 70% от нашето тяло е вода!

Може би повечето от нас знаят този факт, но да ли сме се замисляли какво означава той. Ако цели 70% от организма ни е вода, значи че тя е важен фактор за това нашето тяло да функционира нормално – т.е. да е здраво.

Водата в организма е необходима, за да протичат химичните реакции – процесите на храносмилане и усвояване на храната, на изнасяне от клетките на отпадните продукти от обмяната на веществата, на регулирането на телесната температура. За тази цел тялото ни се нуждае от минимум 1,5 литра вода всеки ден.

Неоспорим факт е значението на водата за всички нас. Вода се съдържа в почти всичко около нас. Единствено водата се среща в три агрегатни състояния /всъщност четири – течно, твърдо-лед, газообразно-пара и гел/. Водата е основен елемент при сътворяването на света. Тя е един от петте елемента, обект на всеобщо почитание и символика. Свързваме я с чистота, святост, плодородие, състрадание, любов, емоции. Също така във всички религии водата е заела подобаващо място. Освен чисто символично, тя има и благотворно енерго-информационно въздействие върху състоянието на човека. От дълбока древност хората са използвали пречистващата й сила. Съществува поверие, че там, където има вода, има живот.

Приписването на изумителни свойства на водата датира от най-древни времена. Едва в последно време обаче се подхожда научно към тях. Професор Масару Емото от години експериментира с вода, излагайки я на: музика, изговорено слово, фотографии, електромагнитно излъчване, мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд. Това, което научава, е изумително.

Вижте повече тук