FAQ - Често задавани въпроси

1. Какво са суперхраните?

2. Защо да консумирам суперхрани?

3. Защо точно продуктите на АкваСорс?

4. Какъв е принципът на действие на тези продукти и защо е важно да ги приемаме?

5. Имат ли някакви негативни странични ефекти?

6. Какво ще стане, ако превиша дневната доза?

7. Все още не съм консумирал/а продукти на Аква Сорс. С кой продукт да започна?

8. Ако съм бременна или кърмачка?

9. Могат ли водораслите да се вземат от деца?

10. Могат ли водораслите да се консумират от възрастни хора?

11. Защо използваната коластра е от крави?

12. КолАктив безопасен продукт ли е?

13. Ако имам непоносимост към лактоза?

14. Мога ли да давам Коластра на децата си?

15. Какво да предприема, ако усещам главоболие или разстройство докато консумирам КолАктив?

16. Вегетарианец съм. Коластрата не е ли животинска храна?

17. Кога се събира коластрата, съдържаща се в КолАктив?

18. Мога ли да се пристрастя към Зелена Енергия и опасно ли е ако погълна голямо количество от нея?

19. Какво да давам на домашните си любимци /котки, кучета и др. бозайници/?

20. Продуктите са много скъпи!

21. Къде се произвеждат продуктите на АкваСорс?

22. Как се нарича бизнесът?

23. Това пирамида ли е?

24. Как се печели?

25. Как бихте отговорили на твърдението ми, че нямам време?

26. Как бихте отговорили на твърдението ми, че не познавам никого?

27. Как бихте отговорили на твърдението ми, че не мога да продавам?

28. Това продажба ли е?

29. Как бихте отговорили на твърдението ми, че нямам никакъв опит в този бизнес?

30. Колко мога да спечеля?

31. В кои държави се разпространяват продуктите на АкваСорс?

1. Какво са суперхраните? (нагоре)

Суперхраните са едновременно храна и лекарствено средство, те имат елементи и от двете. Те са едни от най-силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на Планетата. Много повече заслужават цената си от нашата обичайна храна, която ни засища, но вече не ни храни. Суперхраните имат способността да увеличават с пъти жизнената сила и енергията на нашето тяло. Те са оптималният избор за подобряване на здравето като цяло, както и за подсилване на имунната система, прочистване на тялото. Суперхраните удовлетворяват и надвишават потребностите на човешкото тяло от белтъчини, витамини, минерали, от незаменими мастни киселини. Консумирането на суперхрани прави много по-лесно постигането на идеални килограми и здравословни хранителни навици. Суперхраните ще ви улеснят при детоксикацията и преминаването към по-здравословни храни като цяло. Те представляват внушителна част от хранителния пъзел, тъй като са естествен източник на чисти и несъдържащи хормони, пестициди и химикали: протеини, минерали, антиоксиданти, гликонутриенти, витамини, ензими, коензими, незаменими мастни киселини, полизахариди. Суперхраните ще ви помогнат да направите всичко това без да трябва повече да взимате хранителни добавки от неживи витамини и минерали. И всичко това без усилия на волята, губене на време и пари!

За да бъде определена като суперхрана, една храна трябва да отговаря на няколко важни условия:

  • Да съдържа в сравнително малък обем много хранителни вещества в голямо количество и високо качество
  • Да бъде в естествен вид, а не преработена, като по-този начин се запазват ензимите и витамините в нея
  • Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, като му дава енергия, без да го натоварва допълнително
  • Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употребата на обикновени храни и хранителни добавки.

2. Защо да консумирам суперхрани? (нагоре)

Прекалено много от нас живеят в състояние на лошо здраве, летаргия и умерено затлъстяване. Животът продължава и макар и бавно, губим своите способности, качеството на живота ни намалява, дори при наличие на материални успехи. Досега оформялите се проблеми с болки в гърба, главоболие, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. И човек не жали пари, за да се почувства поне малко по-добре. Посещенията при лекаря или хирургичната намеса служат само да се маскират симптомите или да се отстрани заболялата тъкан, но без да се изкорени причината, която е в основата на симптомите и лошото здраве.

Сигурни сме, че никой не иска да му се случи това.

Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните / а до известна степен и в органичните храни/, ние продължаваме да се обръщаме към нови възможности за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н. , закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е нашата храна. В днешно време настъпването на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки, консерванти, оцветители и други отрови, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да търпим, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, инфаркт, инсулт, алергии.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним, нито няма как да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град, но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме. Суперхраните дават тази изключителна възможност – хранейки се да доставяме тези градивни елементи на всяка една своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите" клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи се по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причиняваме всеки ден на телата си и колко лесно е да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с органична храна, която е модерна, но достъпна само за определен кръг хора, които освен, че имат здравна култура, имат и пари. Другият вариант е да живеем на село и да си произвеждаме всичко сами.

Човек не е съвършен и не може да се сравнява с Природата. И защото се е отдалечил толкова много от нея той страда, но рядко си дава сметка за това. А тя е щедра и ни дава всичко това, от което имаме нужда, в идеален баланс, за джобни стотинки на ден, стига да пожелаем. Това са продуктите на Аквасорс – опитайте и сами ще се убедите.

3. Защо точно продуктите на АкваСорс? (нагоре)

Суперхраните не са само продуктите на Аква Сорс. Това са пчелният мед, какаото, кокосовите орехи, алое вера, конопено семе и други, доста по-малко известни храни, които се намират в естествен вид в Природата.

Диворастящите водорасли съдържат всички необходими за здравето на човека съставки, като много от тях липсват или са твърде малко в останалите храни. Особенно ценното е, че те са съчетани по оптимален начин от самата Природа и са за предпочитане от синтетичните.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от Природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Суперхраните не са лекарства – те не лекуват едно, а в същото време да вредят на друго. Те не лекуват симптомите, те лекуват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

Компанията АкваСорс (AquaSource) предлага едни от най-добрите суперхрани от трите основни царства в Природата:

  • От царството на водораслите: синьо-зелените Водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, Морска Енергия (АФА в комбинация с 3 вида морски водорасли) и Зелена енергия (АФА с хавайска Спирулина /Spirulina Pacifica/ и люцерна), които измежду всички храни от природата са с изключително високо съдържание на протеини и други ценни хранителни съставки
  • От растителното царство: Комплекс Мастни Киселини - осигурява всички есенциални и неесенциални мастни киселини, съдържащи се в много ядки и семена - те влизат в състава на клетъчните мембрани и тъканните медиатори, които регулират метаболизма
  • От животинското царство: Коластра КолАктив и Коластра КолАктив 3 - коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота

Суперхраните на АкваСорс са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Също така е важно да се отбележи и начинът на сушене, с помоща на патентован метод, който запазва качествата на продукта максимално полезни

4. Какъв е принципът на действие на тези продукти и защо е важно да ги приемаме? (нагоре)

Съвременното човечество живее в един доста замърсен и изнервен свят. Селскостопанските култури се торят предимно с изкуствени торове и растат върху изтощени почви поради което не съдържат достатъчно микроелементи, макар и на вид да изглеждат добре. Замърсяването с пестициди, антибиотици, хормони, изгорели газове отдавна е надминало допустимото, всички го усещаме. От друга страна, при преработването и готвенето на храните се унищожават много ценни техни съставки – ензими, витамини, целулоза. На всичкото отгоре съвременната храна е пълна с изключително вредни добавки – оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и какво ли не още. На базата на тези факти, които не са тайна вече за никой, се появява клетъчното гладуване на човешкия организъм, което пък е придружено от затлъстяване – човек изяжда много калории, но не получава от храната достатъчно хранителни съставки за клетките на тялото си.

Микроводораслите са изключително важни за здравето, тъй като внясат много ценни и жизнено необходими хранителни съставки в организма, но малко калории. Тяхната употреба се препоръчва като един от начините за справяне с най-важните здравословни проблеми на нашето съвремие.

Тъй като продуктите на база на водораслите са чиста и пълноценна храна тяхната употреба започва да влияе като цяло благотворно на организма – клетките се чистят от токсините, зареждат се с необходимите съставки, които им дава тази храна и организмът започва да се справя с проблемите и болестите си на всяко ниво – от отделната клетка до всеки един орган, съставен от тези клетки. Човешкото тяло всъщност е така създадено, че знае и може да се погрижи само за себе си най-добре – от нас се иска само да му даваме качествена храна, нито усилия на волята, нито пък е нужно пълноценното хранене да ни става фикс идея. Колкото и да е важно, не можем в това натоварено ежедневие да посветим повечето от времето си на това. Затова употребата на водораслите е най-добрата терапия в нашето хранене, просто си изпивате капсулите и тялото ви знае какво да прави.

По правило ползата от употребата на микроводорасли нараства с времето и дозата и зависи от начина на живот. Много хора усещат благотворна промяна още през първите дни, други може да имат нужда от по-голямо количество и да почустват ефект например след месец.

Философията на тези продукти е, че те са предназначени най-вече за профилактика – нека не чакаме болестите да дойдат и тогава да се сетим за здравето си. Можем просто да заменим синтетичните витамини, с които мислим, че помагаме на организма си, с няколко капсулки водорасли на ден. Това е възможно най-добрият, удобен, евтин и време- и енергоспестяващ начин да направим нещо за здравето си сега. Освен ако не си живеем на село или в планината, произвеждаме си сами храната и имаме здрава нервна система!

5. Имат ли някакви негативни странични ефекти? (нагоре)

Единствените възможни негативни ефекти, които може да се наблюдават са ако в началото приемете много голямо количество от водораслите. Тъй като те имат мощно очистващо действие ако организмът ви е много замърсен е възможно да се получи шокова детоксикация от отровите в организма – слабост, прималяване и т.н. Но дори това е добре, защото означава, че оздравителният процес в организма ви е започнал. Това е същото като да минете изведнъж на лечебно гладуване.

6. Какво ще стане, ако превиша дневната доза? (нагоре)

Тъй като продуктите на Аква Сорс са 100% естествени, природни продукти не е възможно да се предозират. Все пак придържайте се към препоръчителната дневна доза при профилактика, също така приемайте продуктите с много пречистена, изворна или минерална вода, тъй като продуктите детоксикират организма Ви и можете да почувствате дискомфорт при евентуално обезводняване вследствие на приема на малко вода.

7. Все още не съм консумирал/а продукти на Аква Сорс. С кой продукт да започна? (нагоре)

Ние ви препоръчваме да започнете с Програма Лесно начало, тъй като за да имате максимално ползи от водораслите, а и който и да е продукт, Вие трябва първо да освободите организма си от натрупаните токсини, като се детоксикирате. Програма Лесно начало е съставена от 4 продукта, които ще Ви помогнат деликатно да детокискирате своя организъм, като същевременно оптимизирате приема на хранителни вещества в организма Ви. Но дори и да не започнете с този продукт, а с някой, който отговаря по-точно на вашите нужди, вие няма да сбъркате – това е пълноценна храна и може само да се чувствате по-добре.

Вижте приложенията на Аква Сорс продуктите за повече информация.

8. Ако съм бременна или кърмачка? (нагоре)

Суперхраните са от изключителна важност за бременните жени. Ако до сега не сте консумирали водорасли, можете да започнете с една капсула дневно заедно с храната си, като пиете много вода /изворна, пречистена или минерална/. Проследете как се чувствате и според това увеличавайте количествата. Ако сте консумирали вече водорасли, продължавайте както преди, като наблюдавайте как се чувствате, приемайки ги.

Вижте приложенията на Аква Сорс продуктите за повече информация.

9. Могат ли водораслите да се вземат от деца? (нагоре)

Да. Можете да давате по една капсула на ден, изваждайки съдържанието от капсулата, разтворена в течност /хладка, не топла/, разделена на 3-4 приема, или по един капкомер два пъти дневно. Бебетата също могат да консумират малки количества водорасли.

10. Могат ли водораслите да се консумират от възрастни хора? (нагоре)

Да. Дори е препоръчително.

Вижте приложенията на Аква Сорс продуктите за повече информация.

11. Защо използваната коластра е от крави? (нагоре)

Изследванията показват, че растежните и имунните фактори на човека са почти идентични с тези в коластрата от крави. Тъй като коластрата от крави не е специфична само за този биологичен вид, тя действа ефективно и при хора, както и при всеки друг бозайник.

12. КолАктив безопасен продукт ли е? (нагоре)

Коластрата е естествена храна, използвана от години като хранителна добавка.

13. Ако имам непоносимост към лактоза? (нагоре)

Съдържанието на лактоза в КолАктив е много оскъдно – 163 мг. в две капсули. За сравнение една чаша мляко от 200 мл. Съдържа 13 000 мг. лактоза. Всеки дискомфорт по-скоро би бил знак, че коластрата оказва положителен ефект върху храносмилателния тракт.

14. Мога ли да давам Коластра на децата си? (нагоре)

Да, със сигурност, тя е особено подходяща именно за децата, чиято имунна система е все още неукрепнала и крехка.

15. Какво да предприема, ако усещам главоболие или разстройство докато консумирам КолАктив? (нагоре)

Много рядко хората чувстват главоболие и ходят по-често до тоалетната, когато за първи път консумират коластра. Причината за това е, че тя помага на организма да се пречисти от токсини. Това е добър знак, тъй като той сам се освобождава от токсините.

Пийте много вода и продължавайте да консумирате КолАктив.

16. Вегетарианец съм. Коластрата не е ли животинска храна? (нагоре)

КолАктив не е месо. Тя е по-скоро мляко. Дори по състав, тя е по-близка до кръвта, отколкото до млякото. Това е животворна течност с огромни растежни и имунни фактори.

Въпреки че се добива от крави коластрата от векове е била важна част от строгата вегетарианска диета на индийските духовни водачи /Hindu Rishis/. Дори днес в Индия богати вегетарианци консумират коластра.

17. Кога се събира коластрата, съдържаща се в КолАктив? (нагоре)

Първата коластра, събрана след раждането, са запазва за новороденото теле. Коластрата за Аква Сорс се събира през първите 48 часа от раждането. Използват се само естествено пасящи крави, отглеждани в специални за целта ферми в Нова Зенландия /за КолАктив/и югозападните части на САЩ /за КолАктив3/. Коластрата се събира от много крави и преработва прясна (без замразяване), пастьоризира се при 72°С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура, запазвайки в максимална степен полезните вещества в нея.

18. Мога ли да се пристрастя към Зелена Енергия и опасно ли е ако погълна голямо количество от нея? (нагоре)

Не. Зелена Енергия е само храна. Колкото повече Зелена Енергия консумирате, толкова по-добре ще се чувствате с времето.

19. Какво да давам на домашните си любимци /котки, кучета и др. бозайници/? (нагоре)

Можете да добавите към храната им водорасли на прах, Зелена Енергия или КолАктив, като поръсите храната им. Подканяйте ги да пият често вода след консумация на продуктите.

20. Продуктите са много скъпи! (нагоре)

Нито един продукт на Аква Сорс не е скъп с оглед на това какви резултати се постигат с тях. Ако сравните резултатите с цената ще се убедите, че всъщност като съотношение цена/качество тези продукти предлагат най-доброто на фона на всичко останало, което би могло да ги замести, и то донякъде.

Тези уникални продукти на пръв поглед може наистина да ви се сторят скъпи. Но погледнете с друг поглед. Разбийте крайната цена на единична бройка/капсула/мл. и ще получите цена в стотинки. Дали вашето здраве няма право на стотинки на ден?! Всеки ден ние даваме и стотинки, и левове за какви ли не неща, повечето от които ние нямаме нужда или са вредни за нас. А колко добре поддържаме здравето си и дали нашия живот и здраве са ценни за нас?! Мисля, че изводът за всички ни е един. Продуктите за здраве са безценни! А и винаги можем да ги вземем с голяма отстъпка - всичко зависи от нас!


21. Къде се произвеждат продуктите на АкваСорс? (нагоре)

Синьо-зелените водорасли АФА / Apfanizomenon-flos-aquae (AFA)/се добиват от езерото Горен Кламат в Орегон, САЩ. Сушат се чрез патентован метод BioActive Dehydration от компанията LiquaDry също в САЩ. Всяка партида се анализира и от независима лаборатория във Великобритания.

Продуктите на Аква Сорс се опаковат и капсулират от компанията G&G Vitamins – водещ производител на здравословни храни във Великобритания. Компанията е сертифицирана за GMP /добра производствена практика/.

Натуралната козметика Natural Being се произвежда за Аква Сорс в Нова Зенландия от Nature's Infinite Balance.

Продуктите на АкваСорс са подложени на строг санитарен контрол в няколко държави - местата на производство, фабриката за капсулиране и опаковане, и най-накрая от санитарните власти на България.

22. Как се нарича бизнесът? (нагоре)

Бизнесът се нарича мрежов маркетинг /МЛМ, multi level marketing/. Може да се нарече също: франчайзинг за всеки, човешки франчайзинг, маркетинг на много нива и т.н.

Тук не са нужни големи инвестиции. Бизнесът е за всеки.

В основата е устната реклама, препоръката, съвета, изказване на собствен опит и т.н.

Не е нужно да пречите, нахалствате, препродавате, зарибявате на никого, ако не го искате и пак да развиете собствен бизнес в МЛМ.

23. Това пирамида ли е? (нагоре)

Тук не се набират хора, които да губят парите си. Не това е целта.

Какво е пирамида? Организационна структура, където хората на върха правят повече пари от тези под тях. Всяка организация е пирамида!

Действително всяка една структура е вид пирамида. Нима Вашият шеф не взема част от Вашият принос във фирмата Ви? Нима неговата заплата не е по-голяма от Вашата? Ще кажете – там има някакви осезаеми продукти или услуги.

Aqua Source е регистрирана на Великобританската фондова борса. Тя произвежда и продава продукти, които всеки може да си напазарува директно от офиса. Разликата е, че използва мрежов маркетинг като канал на реализация, за разлика от повечето продукти на пазара, където се използват стандартни похвати в каналите за реализация. Тук вместо търговски отстъпки за всяко ниво на дистрибуция, складови пространства, голяма материална база, рекламни и насърчителни бюджети и т.н. има възможност за бизнес за всеки, без големи инвестиции, без риск, без промяна във Вашите навици, без напускане на работа. Всеки може да препоръчва и да получава комисионна от това.

Такса за записване като дистрибутор се плаща – еднократно, като от факта, че веднага придобивате 30% отстъпка записването ви излиза без пари, все едно сте си купили продукт на цена за клиент. С тази такса вие получавате доста неща – брошури, каталози, информация, най-важното – права и никакви задължения. След това не е нужно нещо да плащате или път имате някакви задължения, нормативи и т.н. Можете само да получавате възможности, да се възползвате от промоции, дори да развиете бизнес и т.н. Ако ли пък не просто си пазарувайте продукти с отстъпка – когато и каквото и колкото сами си прецените – това е ваша работа и никой не ви се бърка.

24. Как се печели? (нагоре)

При директни продажби към крайни клиенти, получавате дистрибуторски процент отстъпка. При записване на нови дистрибутори през Вас получавате комисионна от техните поръчки.

25. Как бихте отговорили на твърдението ми, че нямам време? (нагоре)

В повечето случаи хора, занимаващи се с мрежов маркетинг, не се отказват от досегашните си занимания, дори напротив. Развиват бизнеса успоредно в свободното си време, като си докарват допълнителни приходи. Тук всеки решава сам кога, колко и как да се занимава с бизнеса си. Интересното е, че много хора се нуждаят от допълнителен доход и никой не би се отказал от него ако може да го получава почти без усилия и инвестиции.

26. Как бихте отговорили на твърдението ми, че не познавам никого? (нагоре)

Всеки от нас познава около 750 човека. Проблемът е, че не винаги си спомня за тях на момента. За да откриете колко човека познавате си направете списък, започвайки с Вашите близки, роднини, приятели, познати, колеги и т.н. Използвайте адресника си за контакти, мейлинг листи, телефонни тефтерчета, визитници и т.н.

Видяхте ли, че познавате доста хора! А сега си помислете колко познават те и колко ще стане когато ги съберете всичките. Вярно, че не на всички идеята допада, но и на половина от тях, пак са достатъчно. А и човек непрекъснато се запознава с