Децата и тяхното здраве

За децаПериодът, в който хората са деца, се нарича детство, а дете е човек, който не е достигнал до съзнателна възраст. След като се роди детето до 1 г. се нарича бебе или невръстно дете, след това са подрастващи, а във възрастта на пубертета са наричани тийнеджъри, младежи, юноши или девойки.

През детството човек преминава през редица перипетии на развитие и възпитание, на емоционалност и съзряване, на интелектуално и културно развитие. Това е най-важният период за него, защото тогава се развива индивидът, както физически, така и психически. През този период децата са напълно зависими от нас – техните родители и въпрос на наш избор е тяхното здраве и пълноценно развитие.

За да са по-здрави и силни вашите деца

За децаВсички педиатри знаят колко крехко е здравето през първите няколко години от живота и колко бързо се развиват тежки и животозастрашаващи състояния дори при напълно здрави деца. При децата съществуват предпоставки за развитие на клетъчен глад заради характеристиките на техния организъм – ускорен метаболизъм, увеличена нужда от хранителни съставки, свързана с ускорения растеж и по-малкия обем на храносмилателната им система. В това отношение нищо не може да се сравни с ползите от микроводораслите. Друг много важен факт е недоразвитостта на имунната система, която тепърва се запознава с различни антигени и изработва имунитет срещу микробите. Затова е изключително важно храната за децата да бъде висококачествена.

Голям проблем за детската възраст е употребата на лекарства, особено антибиотици, и свързаната с това дисбактериоза и произтичащите от нея различни болести и усложнения.

Всичко това до голяма степен може да бъде избегнато чрез правилно хранене. Микроводораслите ни дават възможност да осигуряваме нужното на нашите деца по един лесен и пестящ време начин. Те са полезни за всички, но децата се нуждаят от тях особено много. Нашето съвремие е такова, че употребата на хранителни добавки е наложителна. При това е за предпочитане да бъдат от естествен, а не синтетичен произход.

Опитът показва, че начинът на боледуване на децата се променя видимо, след като са приемали редовно водорасли АФА, КолАктив коластра и Комплекс есенциални мастни киселини в продължение на 3-6 месеца – до разболяване се стига много по-рядко, протича по-леко и бързо и организмът се справя много бързо с болестта.

Суперхрани за здрави и силни деца:

Аква Сорс продукти, подходящи за деца на възраст 1-18 год., са следните:

Водорасли АФА

Богати на протеини, минерали, витамини. Водорасли АФА подпомагат функцията на мозъка, повишават имунитета, съдействат за правилното психо-нервно развитие на детето.

За деца от 1-5 год. – 1 капсула дневно или течна АФА – 1 капкомер дневно;

За деца от 5-12 год. – 2 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2 капсули дневно;

Продукт, особено полезен за вашето дете!

Зелена енергия

Уникална комбинация от АФА, спирулина и алфалфа, богата на минерали и витамини, повишава имунитета и укрепва организма като цяло. Препоръчва се при често боледуващи деца.

За деца от 1-5 год. – 1 капсула дневно;

За деца от 5-12 год. – 2 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2-8 капсули дневно;

КолАктив Коластра и КолАктив 3

Коластрата е първата храна за бебето, която получава от майката. Тя повишава имунитета и подпомага растежа. КолАктив 3 съдържа коластра, Ацидофилус и Лактоферин.

Лактоферинът е натурален млечен гликопроетин, който подпомага имунната система и осигурява повишена защита срещу болестотворни микроорганизми.

Тези продукти са незаменими при недоносени и деца с ниско за възрастта тегло, такива, които не наддават добре, при изкуствено хранени деца. Особено добре се отразяват на деца с намалени защитни сили, които боледуват по-често и деца с хронични заболявания астма, автоимунни, неврологични и др.

За деца от 1-5 год. – 2-4 капсули дневно, лечебно – до 15 капсули дневно;

За деца от 5-12 год. – 2-4 капсули дневно, лечебно – до 15 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2-4 капсули дневно, лечебно – до 15 капсули дневно;

Продукти, особено полезни за вашето дете!


Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/

Съдържа в себе си 88 мастни киселини, в това число и всички есенциални, незаменими за човешкия организъм, в добре балансирано съотношение. Заздравяват кожата и лигавиците на вашето дете.

За деца от 1-5 год. – 5-10 капки дневно;

За деца от 5-12 год. – 10-20 капки дневно;

Деца над 12 год. – 20 капки дневно;

Продукт, особено полезен за вашето дете!


Пробиотици:

Бифидус

Пробиотик Бифидус комплекс е много важен за всеки организъм и особено за децата, поддържа добрия баланс на полезните бактерии в дебелото черво. Тази полезна бактерия не позволява развитието на вредни бактерии. Особенно полезен е след лечение с антибиотици, когато организмът на детето се нуждае от възстановяване на полезните бактерии в чревния тракт.

За деца от 1-5 год. – 1 капсула дневно;

За деца от 5-12 год. – 2 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2 капсули дневно;

Вечер, на празен стомах, 2 часа след хранене.

Продукт, особено полезен за вашето дете!


Ацидофилус

Пробиотик Ацидофилус е друга добра бактерия, която е естествен обитатател на тънкото черво и пикочо-половата система. Подобно на Бифидус не позволява заселването на лоши бактерии. Ацидофилус се препоръчва специално при остри инфекции от ентеропатогенни бактерии - повечето от тях са чувствителни към антимикробните вещества, отделяни от него.

За деца от 1-5 год. – 1 капсула дневно;

За деца от 5-12 год. – 2 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2 капсули дневно;

Сутрин на гладно, 40 минути преди хранене.


Храносмилателни ензими

Натурални храносмилателни ензими от растителен произход. Подпомагат храносмилането. Полезни при деца със забавен растеж и развитие, които не усвояват пълноценно храната, често боледуват, имат храносмилателни проблеми, при затлъстяване, при нездравословно хранене, проблеми с кръвната захар.

За деца от 1-5 год. – 2 капсули дневно;

За деца от 5-12 год. – 2 капсули дневно;

Деца над 12 год. – 2 капсули дневно;

По 1 капсула преди основно хранене /обикн. преди обяд и вечеря/.

Слънчева Енергия

Слънчева Енергия е мигновена храна – лесноусвоим вариант на продукта Зелена енергия. Усвоява се за секунди, държейки се под езика до разтопяване, без да се гълта. Преминава директно в кръвта, заобикаляйки храносмилателния и чревния тракт. Влива директно енергия в организма и има бърз ефект. Активизира имунната система и стопира бързо вирусни и бактериални инфекции.

За деца от 1-5 год. – 1 път на ден 1 равна мерителна лъжичка под езика;

За деца от 5-12 год. – 2 пъти на ден по 1 равна мерителна лъжичка под езика;

Деца над 12 год. – 2 пъти на ден по 1 равна мерителна лъжичка под езика;


Клетъчна Енергия

Клетъчна енергия е инстантната форма (с мигновен ефект) на Коензим CoQ10. Полезна е за сърдечно-съдовата система и мускулите. Бързо зарежда с енергия.

Деца над 12 год. – 2 пъти на ден по 1 равна мерителна лъжичка под езика;


Супер Антиоксидант

Предпазва организма от вредните ефекти на свободните радикали. Широкоспектърен продукт с универсално действие. Синергична комбинация от мощни антиоксиданти, които подпомагат естествените механизми на човешкия организъм за освобождаване от свободните радикали.

Съдържа пикногенол® /екстракт от кората на френски морски бор – мощен антиоксидант/.

Притежава профилактичен и регенеративен ефект.

Комбинацията от Коластра, Супер Антиоксидант и Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/ се отразяват много добре при астма и алергии.

За деца от 5-12 год. – 1 капсула дневно;

Деца над 12 год. – 1 капсула дневно;


Програма „Лесно начало”

Уникална очистваща програма, разработена с цел да подпомогне постепенното самоочистване на тялото от токсини и отпадни вещества в организма, подпомага поддържането на здравословните нива на полезни бактерии и ензими в храносмилателния тракт.

За деца над 12 год. – по схемата на програмата.


ПрепоръкаЗа деца

В зависимост от възрастта на Вашето дете, ако то е все още малко и трудно понася поглъщането на капсулата, давайте съдържащия се в капсулата прах, разпределен на различни приеми, разтворени в малко кърма, мляко, сок, каша, преварена и охладена, до достигане на нормална температура за прием вода и т.н.

Добавяйте продуктите във вече охладени храни и напитки, за да запазите полезните съставки в тях.

Здраве за децата, спокойствие за майките

Трудно е да се изброят всички случаи, в които суперхраните помагат на децата. Да не забравяме, че не става дума за лекарства, а за супер пълноценни храни, от които повечето родители поради неинформираност и предразсъдъци напълно неоснователно лишават своите деца.

Изводът от всичко казана дотук е: редовната консумация на микроводорасли АФА, Коластра, Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/, пробиотици, ензими и други добавки по правило е желателно, а в голям брой случаи – абсолютно необходимо за здравето на децата. Инвестираните средства се върщат многократно.

Когато Вашето дете е здраво, Вие сте спокойни, а притесненията и тревогите отстъпват на щастливите мигове на игри, закачки и преоткриване на света през погледа на новия човек. Когато Вашите деца са здрави, то тогава Вие имате време и възможността да балансирате между грижите за детето, така и за всички останали ангажименти, които се струпват на съвременните родители.

Позволете си това спокойствие!

Научете повече за нашите препоръки за здрави бебета.

Научете повече за нашите препоръки за жени – здрави, красиви и уверени.


* Продуктите на АкваСорс, предлагани от Natural Energy, са изцяло естествени суперхрани, дар от Природата, и оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те не са лекарствени средства. Не са синтетични продукти.