Спортът е здраве

SportСпорт е "всяка форма на физическа дейност, която чрез организирано или неорганизирано участие има за цел изразяването или подобряването на физическата и психическата годност, развиването на социални отношения или постигането на спортни резултати на всички нива" (Европейска харта, 1992, чл.2).

Спортът се разделя на много видове, като те заемат голяма част от времето, парите и интересите на хората. Общо се дели на 2 вида: колективен и индивидуален.

От гледна точка на физиологията, спортуването е въпрос на енергия и добра форма.

Спортът е здраве. Когато човек спортува той може да си спести посещенията при лекаря, както и да се предпази от редица проблеми като: високо кръвно, рак, инсулт и т.н. Спортът не е само за здрави хора. Вече дори е прието схващането, че движението може да е полезно дори и за по-тежко болните хора, както във физически, така и в психически план. Спортът навлиза все повече в съвременната медицина, чрез индивидуални спортни програми под медицинско наблюдение.

Неоспорима истина е, че спортът, независимо какъв е, спомага за физическото, умственото и психическото развитие на човека. Спортът действа разтоварващо, изпълва ни с енергия, действа при депресия, помага за доброто самочувствие и тонус. За редица хора той е вече начин на живот. Спортът спомага за усъвършенстването на морфологичните и функционални свойства на организма, на неговите двигателни качества, на всички системи в човешкият организъм. Усъвършенстват се дихателните органи, метаболизмът се подобрява, засилва се детоксикацията на организма чрез потта, влияе добре на сърдечно-съдовата система.

Упражненията се отразяват добре на всяка част от тялото, включително и на ума. Те карат организма да произвежда ендорфини, химични вещества, които могат да помогнат на човек да се Sportчувства по-спокоен и щастлив. Помагат за по-добър сън. Освен това могат да дадат на човек реално чувство на удовлетворение и гордост от постигането на определена цел.

Физическите упражнения могат да ви помогнат да изглеждате по-добре. Хората, които правят упражнения, изгарят повече калории и изглеждат по-тонизирани от тези, които не правят. В действителност упражненията са един от най-важните фактори, които помагат на тялото да поддържа здравословно тегло.

Микроводораслите на Аква Сорс са изключително полезни за активно спортуващите. Възможностите, които суперхраните предлагат за подобряване на постиженията и бързо възстановяване при спортисти, са огромни.

Суперхрани за спортуващи:

Аква Сорс продукти, подходящи за спортуващи, са следните:


Водорасли АФА

Диворастяща суперхрана. Естествен източник на растителни протеини, с широк спектър витамини, минерали, ензими и мастни киселини, които подпомагат пълноценното хранене на организма за по-добро функциониране и по-голяма издръжливост. Спомага за подобряването на концентрацията и съсредоточаването. Опитайте се да увеличите количеството на консумираните водорасли, когато започвате програма с физически упражнения, особено ако е изминало известно време от последния път, когато редовното сте изпълнявали такива. Колкото по-силови са упражненията, толкова повече организмът има нужда от хранителни вещества.

Водорасли АФА /течната форма / - приема се непосредствено преди състезания.

КолАктив 3

Коластра ("първото майчино мляко") с добавени ацидофилус и лактоферин. Един от най-продаваните продукти, за любители спортисти до професионални атлети: от планинско катерене до аеробика, от бодибилдинг до гимнастика, за по-добро възстановяване и подпомагане на имунната система. Добре проучени по отношение на спорта.

КолАктив Коластра

Коластрата съдържа много растежни фактори, което спомага за натрупването на мускулна маса.

Коензим Q10 /CoQ10/

Комбинация от CoQ10, АФА и хром. CoQ10 играе съществена роля в превръщането на храната и кислорода в енергия в клетките. Усиленото му действие се свързва с повишена нужда от хром. Всяка капсула също съдържа 100 мг АФА. Изследванията свързват CoQ10 с по-бързия процес на възстановяване и подобряване на функционирането на организма. С възрастта производството на този ко-ензим в тялото намалява, така че този продукт може да бъде от особена полза при хората на средна възраст и при по-възрастните.

Клетъчна Енергия

За мигновен резултат. Зареждане с АТФ*.

*АТФ /аденозин трифосфат/- Основна енергийна единица на клетките. Вещество, което съхранява и пренася химичната енергия в клетките.

Флексибилити

Подпомага ставите. От голямо значение при силно натоварващите спортове.

Подходящ при травми.

Супер Енергийна храна

Органичен ечемик, уловен преди покълване, за равномерно освобождаване на енергия, съчетан с коластра. Това е прахообразно вещество, което се смесва с ябълков сок или мляко. Ечемикът бил признат от Хипократ и римските гладиатори, които получили прозвището "хордеари", което буквално означава "ечемикоядци".

Супер Антиоксидант

Съчетание от естествени антиоксиданти. Антиоксидантите са ефективни при неутрализиране на свободните радикали, които увреждат клетките. Консумацията на кислород се увеличава по време на тренировки, което от своя страна води до увеличаване на производството на свободни радикали.

Морска Енергия

За най-високи резултати се уверете, че с храната си получавате всичко, от което имате нужда. Четирите вида водорасли в този продукт предоставят широк спектър от хранителни вещества (особено натурални антиоксиданти, минерали и мастни киселини), които са естествено балансирани и лесноусвоими от организма.

Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/

Съдържа в себе си 88 мастни киселини, в това число и всички есенциални, незаменими за човешкия организъм, в добре балансирано съотношение. Подобрява общото състояние, заздравява кожата и лигавиците. Спомага за намаляване на телесното тегло чрез изгаряне на вредните мазнини. Подобрява функционирането на психо-невро-ендокринно-имунната система и т.н.

Зелена енергия

Уникална комбинация от три съвършени природни еликсира (AФA, спирулина, алфалфа), за поддържане на добро здраве на клетъчно ниво и максимална енергия.

Храносмилателни ензими

Подобрява усвояването на храните и съхранява ензимната енергия на тялото. Това помага за подобряване на постиженията във върхови спортове.

Шейк Лайтън-Ъп

Хранителна, протеинова напитка за контрол върху теглото.

Програма „Лесно начало”

Програма за изчистване на организма от токсини, клетъчна регенерация.

Основни компоненти при спортуване:

* Сила

SportЗависи от качеството на мускулатурата и от съдържанието на АТФ* в нея. За подобряване на силата е важно пълноценното клетъчно хранене - Зелена Енергия, Коластра, Комплекс есенциални мастни киселини – в големи дози.

За възстановяването на АТФ* е абсолютно необходимо наличието на CoQ10 + хром. Хромът заздравява мускулатурата. Препоръчваме по 1 капсула всеки ден. Преди състезание – дозата се увеличава до 2-3 капсули.

По време на състезание – приемайте Клетъчна енергия през почивките – действието й е мигновенно.

* Издръжливост и бързина

Зависят главно от ензимната наличност в организма и състоянието на сърдечно-съдовата система, мускулатурата, кръвта и кръвообръщението.

За пречистване и укрепване: Лесно Начало, Комплекс есенциални мастни киселини, Коластра;

За бързина и издръжливост при състезания: Клетъчна Енергия, Супер Антиоксидант.

* Контрол върху теглото

Контролът върху теглото е много важно и понякога решаващо за успеха. Спортистите се нуждаят от пълноценно хранене, за да има ред в ендокринната система. Повечето спортисти спазват диета, която може да доведе до редица проблеми в организма, както и психоемоционална нестабилност. Тук препоръчваме Шейк Лайтън-ъп.

Да се приема Зелена Енергия, Коластра, Комплекс есенциални мастни киселини – за да няма клетъчен глад.

При тренировки – добавете Коензим Q10 и Клетъчна Енергия.

* Воля за победа, техника и координация

Тук най-важно е състоянието на нервната система и усещането за сила и енергия.

Водорасли АФА, Коластра, Комплекс есенциални мастни киселини, CoQ10, Супер Антиоксидант – подобряват тонуса, самочувствието и устойчивостта.

* Предпазване от износване

Спортистите са подложени на по-бързо износване. Най-често това се забелязва, когато се спре с тренировките след 30 год. възраст.

Лесно Начало – всяка година 1-2 пъти,

Зелена Енергия, Коластра, Комплекс есенциални мастни киселини, Супер Антиоксидант

Слънчева Енергия – за бързо възстановяване.

SportСпортът е полезен за тялото и душата. Той развива, както от физическа гледна точка, така и умения, като: целеустременост, гъвкавост, координираност, колективизъм. Изгражда характера и има силен възпитателен ефект.

Обезпокоителен обаче е фактът, че все по-малко хора в последните години спортуват. Голям е и делът на тези, които са абсолютно неактивни.

Въпреки че специалистите препоръчват на младите хора ежедневно да се занимават със спорт поне 1 час на ден, то те все по-рядко обръщат внимание на спорта, за сметка на всевъзможни други съвременни средства за запълване на времето, повечето от които не толкова полезни, а понякога – откровенно вредни.

Защо хората се отказват от спорт? Една от основните причини е липсата на интерес.

Винаги можете да намерите подходяща активност, спрямо Вашите интереси, подходяща програма, зависеща от Вашите възможности и свободно време. Ползите, които получавате от спорта са огромни и многоаспектни и никога не е късно да започнете да спортувате.


* Продуктите на АкваСорс, предлагани от Natural Energy, са изцяло естествени суперхрани, дар от Природата, и оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те не са лекарствени средства. Не са синтетични продукти.

СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ!

СПОРТЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ!