Жените и тяхното здраве

женско здравеРазглеждайки от биологична гледна точка света на една жена, ние можем да го разделим на три периода-на младото момиче, на майката и този на достолепната зряла възраст. В първия период изграждането на женската същност е в началото на своето развитие. Това е процес на научаване на първите житейски уроци, на съзряването и оказва значително значение за развитието на жената по–късно. Вторият етап, този на майката, е най-значимият, изпълнен с взимане на важни решения, изграждане на кариера, отглеждане и възпитаване на младото поколение. А третият е този, в който достигайки една възраст, в която си даваш равносметка за всичко, което си преживял и научил, осъзнаваш своите грешки и оценяваш правилните решения и избори, които си направил.

Светът на жената представлява една невероятна смесица от непрестанно желание за себедоказване, подчинено на предизвикателствата на днешния свят, усилията да създадеш семейство и поколение и стремеж към съвършенство и нежност.

В борбата си на тези най-различни фронтове жената има своите нужди и проблеми. Тази страница е посветени на Нея – на нейното здраве, красота, спокойствие, за да може тя да успява във всички области на живота си, бъдейки Истинска жена – харизматична, нежна и силна едновременно. Защото жената е огледало на мъжа, а децата са огледало на мъжа и жената. Всичко е във ваши ръце, мили дами!

Ние от екипа на Natural Energy Ви предлагаме следните решения с продуктите на АкваСорс на някои от най-разпространените проблеми.

> Акушерство и гинекология женско здраве

> Бременност и раждане

> Предместруален синдром и менструация

> Менопауза

> Здравословно регулиране на теглото

> Натурална козметика

> Здраве и красота

> Остеопороза

> Храносмилателни проблеми

Акушерство и гинекология

Микроводораслите имат подчертано алкализиращо и подсушаващо действие. То може да бъде използвано успешно при лечение на венерически болести и бяло течение. Женската полова система е податлива в това отношение – във влагалището съществуват подходящи условия за развитието на гъбички, хламидии и др. Женската уретра е много по-къса и това води до лесно разпространение на на инфекциите към пикочните пътища и оттам към бъбреците. Като се има предвид, че всяка зараза предполага смущения в имунната система, редовното приемане на водорасли АФА и Коластра КолАктив с техния имуностимулиращ ефект обяснява благоприятното действие при течения, кандидоза, цистити и други възпаления.

Често при жените се наблюдава дисбактериоза. При нея, както и при приемането на противозачатъчни хапчета или след употреба на антибиотик препоръчваме употребата на Ацидофилус и Бифидус.

-> върни се в началото

Бременност и раждане

женско здравеОсобено важно е да се консумират водорасли по време на бременността както във връзка със запазването на здравето на бъдещата майка, така и за създаване на най-добрите условия за изграждане на организма на детето, което ще се роди. Употребата на водорасли по време на бременността е изключително важна и във връзка с профилактиката за избягване на някои типични увреждания. Бременни, които приемат микроводорасли, са по-малко застрашени от разширени вени, състаряване на кожата, изтощаване на косата, кариеси, проблеми с ноктите, с настроението и т.н. Чрез консумацията на на микроводорасли бременните жени могат да съхранят много по-лесно здравето, младоста и красотата си и дори след няколко раждания да останат млади и привлекателни.

По време на бременността употребата на Коластра КолАктив помага за по-лекото й протичане, особено важна е за правилното развитие на плацентата и в случаи, когато бебето не се развива достатъчно добре. Тя би могла да предпази и от аборти в по-късните месеци, защото действа регенериращо и укрепващо върху всички тъкани на майката и плода.

Принципно могат да се разграничат няколко периода, през всеки от които е най-добре да се приемат определени продукти.

Преди забременяването в продължение на няколко месеца женският организъм трябва да се изчисти, заздрави и подготви за очакващите го повишени изисквания. Това става с употребата на Програма „Лесно начало”, Комплекс есенциални мастни киселини, Коластра КолАктив, Крем Муун Райз . Те подпомагат обмяната на веществата, балансират ендокринната система на жената и намаляват опасността от мутации и други увреждания на яйцеклетките. Подобна комбинация се препоръчва и за бъдещия баща, но вместо крем при него се добавя Коензим Q10 /CoQ10/ за повишаване на оплодителните способности.

Бременността се дели на три периода по три месеца.

През първия триместър се препоръчва комбинация от Зелена енергия и Комплекс есенциални мастни киселини.

През вторият триместър към храната трябва да се добавят Храносмилателни ензими и да се увеличат 2 пъти количествата Зелена енергия и Комплекс есенциални мастни киселини.

През третият триместър майката и бебето вече се подготвят за раждането. Жената е добре да продължава да приема високи дози Зелена енергия и Комплекс есенциални мастни киселини. Храносмилателните ензими подпомагат усвояването на храната, Коензим Q10 /CoQ10/ заздравява и тонизира мускулатурата и увеличава силите на бъдещата майка.

При опасност от ранни аборти е добре да се увеличат дозите на Комплекс есенциални мастни киселини, Коластра КолАктив и Зелена енергия.

По време на раждането е много полезно приемането на Клетъчна Енергия през 15мин. по 1 мерителна лъжичка под езика с цел зареждане на матката с енергия и подобряване на родовата дейност. Ако се планира секцио 1-2 седмици преди това и след това се взимат големи дози коластра.

След раждането, особено ако майката кърми, продължава приемането на Зелена енергия, Комплекс есенциални мастни киселини и Коластра КолАктив, а при затлъстяване и Шейк Лайтън-Ъп, тъй като отслабването с тази храна не води до клетъчно гладуване. Коензим Q10 /CoQ10/ с хром дава сили, полезен е срещу преумората от недоспиване и за здравословно смъкване на излишните килограми.

-> върни се в началото

Предменструален синдром и менструация

женско здравеПредменструален синдром (ПМС или още "пременструален синдром", "пременструална болест", "синдром на пременструално напрежение") е сбор от различни емоционални и физиологични симптоми на стрес и неразположение, които се проявяват у жените преди, а понякога и по време на менструация. Причина за ПМС са цикличните хормонални изменения в женския организъм, които се проявяват в двуседмичния период между овулацията и менструацията.Състоянието на предменструален стрес се характеризира с такива симптоми като честа смяна на настроенията, умора, намалена концентрация, депресия, нервност и раздразнителност, гадене и подпухване, покачване на телесното тегло. По-тежка форма на ПМС е предменструалният дисфоричен синдром (ПМДС), при който страданието е толкова силно, че се отразява на живота в нормална обстановка. ПМС също така не бива да се бърка със състоянието на болезнена менструация, наречено дисменорея.

Ако изпитвате съчетание от физически, психически и социални смущения, които:

v упорито се появяват през седмицата, предхождаща настъпване на менструация;

v изчезват скоро след като менструацията е настъпила;

v са почти едни и същи всеки месец;

v пречат на нормалното Ви ежедневие –

може да се твърди, че страдате от предменструален синдром (ПМС).

От ПМС страдат три четвърти от менструиращите жени и момичета. Този факт едва ли е в състояние да Ви утеши, но е добре да го знаете.

Към физическите смущения, характерни за ПМС, спадат следните оплаквания:

v чувствителни или болезнени гърди;

v главоболие;

v чувство за подуване на корема (най-честото оплакване);

v подуване на крайниците.

Към психическите смущения, характерни за ПМС, спадат следните оплаквания:

v усещане за преумора;

v раздразнителност и изблици на гняв;

v обрати в настроението;

v нежелание за срещи с други хора;

v дезориентация.

Към социалните смущения, характерни за ПМС, спадат следните състояния:

v конфликтност спрямо съпруга (партньора);

v неразбирателство със собствените деца;

v нежелание за работа и склонност към нарушаване на дисциплината в службата или учебното заведение, например чести закъснения;

v нежелание за участие в празненства и забавления (гости, кино, концерти);

v склонност към закононарушения;

v мисли за самоубийство;

v неоправдан стремеж към търсене на медицинска помощ.

Един от най-сигурните начини да преодолеем ПМС е редовното физическо натоварване. На фона на редовни физически усилия (спорт, фитнес) симптомите на ПМС обикновено бързо намаляват интензивността си, а могат и да изчезнат. За борба с ПМС се препоръчва бедна на мазнини диета с преобладаване на вегетарианските храни. Ограничават се рафинираната (бяла) захар, солта, месото от бозайници, алкохолът и кафето.

За по-лесно понасяне на ПМС препоръчваме употребата на Морска енергия, Комплекс есенциални мастни киселини, Крем Муун Райз.

Хемоглобинът при жената е по-нисък от този при мъжа поради ежемесечната загуба на кръв. Редовната консумация на микроводорасли има женско здравепрекрасен кръвотворен ефект и помага за преодоляването на анемията, свързана с менструацията. Водорасли АФА и Коластрата действат върху психо-невро-ендокринната система и заедно с Комплекс есенциални мастни киселини осигуряват вещества, необходими за синтеза на различни хормони. По този начин се регулира месечния цикъл през пубертета, в млада и във фертилна възраст на жената.

-> върни се в началото

Менопауза

Има жени, които имат късмета да преминат през периода на менопаузата само с няколко, а дори и без никакви симптоми, но за останалите хормоналните промени, които се проявяват в края на 40-те и началото на 50-те години, са причини за много неудобства.

Горещите вълни, които се появяват през деня, могат да бъдат причина за притеснение и изтощение. Посред нощ може да се събудите плувнали в пот. Вагиналната сухота може да доведе до липса на интерес към секса, главоболие и проблеми с паметта. Всички тези симптоми могат да съсипят ежедневието ви. За щастие с тези неприятни последици може да се справите лесно, само с няколко промени в храненето и начина на живот.

Диетата ви трябва да бъде здравословна и балансирана, богата на плодове, зеленчуци, мазна риба, ядки, семена, бобови култури и цели зърна. Ежедневно пийте по осем чаши вода и и избягвайте захарта, кофеина, алкохола и всички рафинирани и преработени храни. Трябва да ядете много фитоестрогени – съставки, естествено присъстващи в растенията. Богати източници на фитоестрогени са соята, лененото семе, лещата, нахутът, слънчогледовите, тиквените и сусамовите семена.

Също така редовното физическо натоварване е задължително по време на менопаузата, защото подпомага балансирането на хормоните. Освен това предпазва от остеопороза и повишава имунитета и настроението.

Като застраховка към здравословното хранене и за по-добри резултати е препоръчително да вземате добри, висококачествени хранителни добавки.

Предлагаме ви следните ефикасни продукти:

v АкваСорс Муун Баланс – добавка, богата на естествен Витамин С;

v Крем Муун Райз – ефикасен крем, подпомагащ борбата с хормоналните промени;

v Флексибилити – облекчава ставните болки;

v Комплекс есенциални мастни киселини – отличен и пълноценен източник на есенциални мастни киселини.

-> върни се в началото

Здравословно регулиране на теглото

женско здравеСпоред една анкета, жената мисли за тялото си по 8 пъти на ден. Около 80% от жените не са доволни от телата си и се стремят към отслабване. Не е чудно тогава, че много жени страдат от хранителни разстройства и обсебване от храната. Проблемът е в това, че твърде лесно се преминава границата между здравословно отслабване и вманиачаване по храната – често в желанието си д аотслабнат жените правят строги диети, които още повече увреждат организма.

Темата за здравословното отслабване е доста обширна и е разгледана като отделна статия, която можете да прочетете за допълнителна информация.

Тук ще наблегнем по-скоро на продукта, който Аква Сорс предлага в тази насока - Шейк Лайтън-Ъп. Целта на този продукт е чрез регулиране на процесите в организма да доведе до естествено регулиране на теглото без неприятни последствия и без усилия на волята.

Този продукт е изпитан в една Лондонска клиника в продължение на 40 дни, за да се разбере доколко може да бъде постигнато намаляване на теглото без специални усилия, с минимални неудобства и минимално усещане на глад. Всички участници усетили неочаквано добро субективно повлияване от продукта, изразяващо се в увеличена енергия, подобрен сън, по-хубава кожа, намаляване на депресията, облекчаване на менструалния синдром при жените и повишена устойчивост към вирусите. Намаляването на теглото било трайно, средно с до 5кг. С продукта може да се отслабва и по-бързо, ако употребата му се съчетае с лечебно гладуване и подходящи физически натоварвания. Горният резултат е постигнат само с малка промяна в храненето и без особени усилия от страна на участниците.

За най-добри резултати препоръчваме всеки ден да се взима следната комбинация – 2 пъти по 2 капсули Коластра КолАктив, 1 капсула Коензим Q10 /CoQ10/, 1 доза Шейк Лайтън-Ъп.

Ако искате освен да намалите теглото си, да изчистите организма си и да подобрите здравето си, ви препоръчваме:

v Откажете се от алкохола /алкохолът действа като клетъчна отрова/;

v Откажете се от цигарите /тютюневият дим влошава способността на кръвта да пренася кислород и пречи на организма да се чисти от токсини/.

v И не на последно място - изпивайте поне 1,5-2 литра изворна, пречистена или минерална вода дневно!

-> върни се в началото

Натурална козметика

женско здравеИстинската красота идва отвътре, но добрата грижа за кожата помага тя да бъде показана по най-добрия начин. Доста хора употребяват козметика, но малко от тях знаят, че тя съдържа много вредни синтетични вещества и понякога повече вреди, отколкото да помага.

Предлагаме ви Натуралната козметика „Natural Being – ефикасна и лесна за употреба, тя поддържа кожата естествено чиста и здрава. В сърцето на тази серия е дълбокото уважение към мъдростта на Природата. Продуктите са специално създадени с новозеландски активен мед и масло от манука, съдържат само естествени съставки, които щадят кожата и околната среда. Медът от манука има свойството да хидратира и задържа влагата, а комбинацията му с масло от манука предлага силно антибактериално действие. Тази комбинация прави кожата сияеща и й връща хармонията и баланса, защото това са факторите, които забавят появата на първите следи на стареенето. И това е постигнато без употребата на вредни химикали, парабени, изкуствени аромати и оцветители.

-> върни се в началото

Здраве и красота

Няма красота без здраве, затова трябва да подобрим здравето си и тогава да се погрижим за красотата! Всички знаем, че проблемите на косата, кожата и ноктите са отражение на вътрешни здравословни проблеми.

Програма „Здраве и красота” предлага комплексно решение на тези вътрешни здравословни проблеми, които освен всичко друго вредят и на външния ни вид – вижте повече за тази програма.

-> върни се в началото

Остеопороза

женско здравеОстеопорозата е заболяване, при което се намалява плътността и качеството на костта, отслабва здравината на скелета и се увеличава опастността от фрактури, особено в областта на гръбнака, китката и бедрото. Остеопорозата и свързаните с нея фрактури са причина за влошаването на качеството на живот, инвалидизация и ранна смърт. Според СЗО остеопорозата е вторият по значимост след сърдечно-съдовите заболявания, глобален проблем на здравеопазването. Най-застрашени от тази болест са жените в менопауза, но се среща и при мъжете.

Факторите, които допринасят за развитие на остеопорозата са следните:

v Фамилна обремененост

v Преждевременна менопауза

v Нередовен цикъл

v Заседнал начин на живот и недостатъчно физическо натоварване

v Пушене

v Наднормено тегло

v Храносмилателни проблеми

Какво може да се направи за превенцията от остеопороза? Най-накратко препоръчваме следните неща:

v Приемането на здравословни храни, богати на важните за изграждането на костите калций и магнезий и физическото натоварване са съществени за превенцията от остеопороза, както и избягването на пушенето /включително и пасивното/;

v Жизненоважно е да се поддържа храносмилателната система в отлично състояние, защото ако храносмилането не е качествено, то костите няма да получат важните за тяхното изграждане хранителни вещества;

v Добре дъвчете храната и яжте с умерено темпо, яжте суровите плодове между храненията, а не като десерт;

v Консумирайте прясно приготвена храна, не преяждайте;

v Пийте топла вода и билкови чайове – за прочистване на организма;

v Яжте храни, съдържащи растителни естрогени – добри източници са мляно ленено семе, соя, леща, леблебия, овес и пълнозърнести храна

v Не на последно място – движете се – редовните физически натоварвания играят важна роля в поддържането плътността и здравината на костите.

Ние ви препоръчваме следните хранителни добавки в борбата срещу остеопорозата:

v Аквасорс Остео-Форте пълноценен продукт, осигуряващ само с 2 капсули на ден всички хранителни вещества, необходими за поддържането на здрави кости – внимателно, научно изследвани, в пропорционални количества и в най-био-наличните форми;

v Микробактериите – Ацидофилус и Бифидус под формата на отделни пробиотични продукти, които да подпомогнат поддържането на храносмилателната система в добро състояние;

v Храносмилателни ензими – допълнително спомагат за правилното функциониране на храносмилателната система

v Коластра КолАктив – подпомага храносмилателния тракт и доставя растежни фактори.

-> върни се в началото

Храносмилателни проблеми

женско здравеЗдравето зависи много от състоянието на червата. Те най-често боледуват вследствие на неправилен живот и отлагане на токсини. Уврежданията им варират от обикновен колит до злокачествено израждане. Образуващите се в тях токсични материи при разлагането си увреждат целия организъм. Оплаквания като запек, газове, тежест в стомаха, сънливост след хранене са едва ли не нормални състояния.

В идеалния вариант трябва да избягваме фактори, които могат да нарушат бактериалната ни екосистема. За повечето хора това не е възможно. Антибиотици, кортизон, противозачатъчни, алкохол, кофеин, хлорирана ири флуорирана вода, консервирани храни, както и напрегнат живот лесно могат да увредят храносмилателната флора.

От проблемите в храносмилателната система тръгват и всички други болести в организма. Ето защо Аквасорс предлага и препоръчва програма „Лесно начало” – специална програма, съчетание от водорасли АФА, Храносмилателни ензими и пробиотиците Ацидофилус и Бифидус . Освен в съчетание в тази програма продуктите, които я съставят се предлагат и поотделно.

Програмата „Лесно начало” е съобразена с основните изисквания на организма при детоксикация. Храносмилателните ензими в нея ни помагат да усвояваме по-добре храната, да не се получава гниене и ферментация и да пестим собствената си ензимна енергия, за да я насочваме за пречистване на организма. Пробиотиците се грижат за добрата хигиена на червата и предотвратяват запека. Постепенността на програмата осигурява време за пренастройване на организма и намалява до минимум неприятните усещания.

Според нуждите си след това човек може да продължи да ползва продуктите от тази програма поотделно.

Друт продукт, подходящ за подобряване на чревното здраве е Алое Фреш.

-> върни се в началото