Спокойни старини с Аква Сорс

стариниС напредването на възрастта телата ни се променят в много отношения. Някои от тези промени настъпват във външността и са доста очевидни. Вътрешните промени, от своя страна, се отразяват на общата ни физиология и химия на организма. Правилното хранене е важно за всеки, но поддържането на балансирано хранене е критично за оптималното здраве на възрастния човек.

Според проучване, проведено неотдавна от американската администрация по стареенето, се сочи, че 87% от възрастното население страда от хронични заболявания или неразположения, които биха могли, поне частично, да бъдат подобрени чрез по-добро хранене.

Тази шокираща статистика ясно показва степента, до която здравословното, питателно и балансирано хранене е било подценено като част от здравословния начин на живот.

"Ако знаех, че ще живея толкова дълго, бих положил по-сериозни грижи за себе си." Изказване на американския музикант Юби Блейк на 96-я му рожден ден.

Структурни промени


Стресът, недоспиването, преумората, цигарите, кафето, алкохолът, замърсителите от околната среда и професионалните вредни въздействия също си казват думата. При това тяхното влияние се натрупва с времето.

Последствията от тези неблагоприятни промени в биохимията и физиологията са понижена работоспособност, влошено състояние на кожата, лигавиците, ендокринните жлези и кръвоносните съдове, повишен риск от инфаркт и инсулт главно при мъжете, а при жените - климактерични смущения, остеопороза, депресия и т.н.

С годините започваме да губим все повече мускулна маса и сме в състояние да произвеждаме все по-малко протеинова тъкан. Стареенето може да забави реакцията на имунната система при производството на антитела. Наред с това намалява и костната плътност. След менопаузата, при жените се наблюдава тенденция на ускорено намаляване на костната плътност. През последните години все по-разпространени са костните заболявания, слабите и крехки кости, както при мъжете, така и при жените. Основната причина за това е липсата на минерали в храната ни. Храносмилането се влошава значително.

стариниС възрастта в човешкия организъм започват изменения, свързани с остаряването. Те засягат преди всичко жлезите с вътрешна секреция, нервната и сърдечно-съдовата системи. Увеличава се образуването на свободни радикали, намалява ензимната активност, жизнеността се понижава вследствие на по-слабо образуване на АТФ (аденозин три фосфат - главен източник на енергия), влошава се структурата на клетъчните мембрани и т.н.

Още след 30 годишна възраст растежният хормон в организма започва бързо да намалява и само за няколко години нивото му спада три пъти! Каквито и витамини, минерали и други хранителни добавки да се приемат, този проблем не може да се реши чрез тях. Единственият начин е да се набавят растежни фактори. Това може да стане или чрез приемане на растежен хормон, или чрез билки, които стимулират хипофизата, а най-добре е чрез коластрата. Тя е за предпочитане, тъй като съдържа най-богат набор растежни фактори, укрепва имунитета и е много по-достъпна и по-евтина в сравнение с другите методи.

С възрастта нараства и вероятността от развитие на диабет, артрит, атеросклероза, хипертония, рак, инсулт, климактериум, остеопороза, ставни проблеми, инфекции и други неприятни и инвалидизиращи патологични процеси, известни като “болести на третата възраст”. Имунната система на възрастните хора също отслабва и организмът им става по-податлив на инфекции, особено през зимата.

Всичко това води до рязко понижаване качеството на живот. Получава се тъжен парадокс - човек учи, работи, преодолява различни трудности години наред, а когато дойде време да се радва на плодовете на своите усилия, започва да се занимава с болници. Уви, често в най-зрялата и творческа възраст опитът и знанията започват да се разминават с възможностите за тяхната реализация. Народът е казал - първо даваме здраве за пари, а после - пари за здраве.

стариниМоже ли да се помогне на тези хора? Отговорът е - да!

Специално на зрялата и по-напреднала възраст суперхраните и добавките към тях предлагат комфорта и сигурността на доброто здраве чрез общото си профилактично действие. А профилактиката е много по-добра от лечението и далеч не толкова скъпа колкото него.

Как да се справим?

Специални хранителни препоръки:

v Хранете се с пълноценни, натурални, свежи, пресни храни, каквито са плодовете и зеленчуците (цели зърна, ядки, бобови растения и здравословни източници на протеин - домашни птици, риба, яйца, тофу);

v Яжте богати на калций храни, каквито са тъмнозелените листни зеленчуци (зеле, къдраво зеле и броколи) и млечни продукти;

v Консумирайте продукти, богати на фибри и пробиотици, избягвайте зависимостта от разхлабителни.

v Не забравяйте да пиете вода (намалява чувството за жажда);

v Разхождайте се достатъчно на слънце, за да задоволите нуждите на организма от витамин Д;

v Избягвайте пържената или мазна храна, особено наситените мазнини. Вместо тях използвайте масла с високо съдържание на поли-ненаситени мазнини, каквито са зехтинът, слънчогледовото и соевото олио. При необходимост приемайте допълнително мастни киселини;

v Хранете се с по-малко захар, тестени храни, сладкиши и т.н. тъй като те осигуряват само празни калории и обременяват организма да поддържа стабилни нива на кръвната захар.

Освен това, поради промените в начина на живот и забавения метаболизъм, е важно да обърнете внимание на това как се храните, както и с какво се храните. стариниЗа да поддържате теглото и доброто си здраве е необходимо да се фокусирате върху ефективното хранене. Това означава избор на храни с максимална хранителна стойност, а не с безброй калории. С нарастването на възрастта е силно препоръчително да се приемат допълнително пълноценни хранителни добавки.

Приемът на правилната храна и натурални хранителни добавки ще ви помогне дълги години да се радвате на добро здраве.

Продуктите на Аква Сорс в борба с остаряването

Водорасли АФА

Водораслите АФА - елексир за мозъка! При първите признаци на склероза няколко капсули на ден са достатъчни, за да се проясни съзнанието и да се намали досадното забравяне. Колкото повече държите на мозъка си, толкова повече се хранете с водорасли АФА!

Богат източник на хранителни вещества.

КолАктив Коластра

Коластрата е едно от най-ефикасните средства в борбата с остаряването и е изключително полезно за възрастните хора. По въпроса са написани много книги и статии по цял свят. Коластрата е най-значимата храна, предоставяна от бозайниците на тяхното новородено още преди млякото, и съдържа имунни и растежни фактори. Можем да кажем само едно: колкото по-рано започне човек да я приема, толкова по-добре!

КолАктив 3

КолАктив 3 представлява коластра, комбинирана с ацидофилус (пробиотик) и допълнително добавен лактоферин (мощен, широкоспектърен природен антибиотик, който подпомага усвояването на желязо).

Коензим Q10 /CoQ10/

Коензим Q10 е витамин-подобно вещество, работещо с ензимите, трансформиращо мазнините и захарите в енергия. Също така е и антиоксидант. Най-висока концентрация на CoQ10 се съдържа в тъканите с високо енергийна нужда, каквото е сърцето, черния дроб и скелетните мускули. Нивата на CoQ10 намаляват с възрастта и той се изчерпва от интензивни тренировки и заболявания.

Предпазва от сърдечна недостатъчност, укрепва имунната система, намалява кървенето от венците, заздравява мускулатурата и значително увеличава енергията, работоспособността, издръжливостта на физически натоварвания и мъжката потентност.

Хромът помага при диабета от втори тип и е добре да се приема от всички пълни хора. Той е микроелемент, който играе важна роля при преработването на захарта и мазнините в организма.

Супер Антиоксидант

Супер Антиоксидант е съчетание от антиоксиданти, включващи: пикногенол®, боровинка, гинко билоба, екстракти от млечен трън и зелен чай, натурален витамин Е и водорасли АФА. Антиоксидантните нива намаляват с годините. Антиоксидантите се свързват с борбата срещу стареенето, според теорията, в която се твърди, че стареенето е причинено от уврежданията на системите на организма от околната среда, които се натрупват с времето.

Супер Антиоксидант предпазва клетките от склероза, атрофия и разрушаване, забавя стареенето, подобрява кръвооросяването, помага за съхраняване на зрението и слуха, намалява опасността от рак и други сериозни болести на третата възраст. Добре е дозата след 50-60 години и при по-забележимо остаряване да се увеличи до 2-3 капсули дневно.

Муун Баланс

Заместител на хормоналната терапия. Муун Баланс е специално създаден да поддържа доброто здраве и жизненост и да подпомага безпроблемното адаптиране на женския организъм към постоянните промени през менопаузата и спомага за преодоляване на характерните симптоми през този период.

Остео-Форте

Грижа за костната система в борбата срещу остеопорозата. Нещо повече от здрави кости – това е идеална комбинация от биологичен калций, магнезий, витамини, минерали и всички други необходими хранителни вещества, които ще ви помогнат да избегнете остеопорозата или по-лесно да се справите с нея.

Флексибилити

Гъвкавост и подвижност за Вашите стави. Флексибилити е много ефективен при износване, травми, болки и скованост на ставите, както и при остеоартрит, ревматоиден артрит и всякакви други проблеми със ставите. Това се дължи на комплексното и синергично действие на уникалната комбинация от природни лечебни средства с клинично изпитани, патентовани съставки с доказана ефективност при ставни проблеми, които нямат аналог или алтернатива на пазара.

Зелена енергия

Изключително богата пълноценна храна, която е лесно усвоима и съдържа: алфалфа /особено важна при загуба на апетит и намаляване на тегло/, водорасли АФА /съдържат протеин, желязо, витамините С и В, мастни киселини и ензими в една натурална и лесноусвоима форма/ и хавайска спирулина /майчиното мляко на планетата/.

Самостоятелното й прилагане при по-възрастни хора не винаги е достатъчно поради това, че при тях често има по-сериозна патология. За предпочитане е комбинирането и с Храносмилателни ензими, Супер антиоксидант, Комплекс есенциални мастни киселини и Коензим Q10 . В тази синергична комбинация тя е с много по-голям ефект.

Морска Енергия

Храна от морето - естествен източник на йод, желязо и калций. Морската Енергия е смес от три различни вида морски водорасли: кафяви, червени и зелени водорасли, които са комбинирани със синьо-зелените водорасли АФА.

Морска Енергия е: най-богатият растителен източник на витамин В12; най-богатият познат източник на хлорофил; най-богатият източник на желязо – 200 пъти повече желязо от цвеклото; 100 пъти повече йод от който и да е земен зеленчук; 14 пъти повече калций от кравето мляко; 200 пъти повече бетакаротин в единица вещество отколкото в морковите и т.н. Съдържа още: антиоксиданти (натурален бетакаротин), минерали (например 3 капсули осигуряват 30% от препоръчителната дневна доза калций), широк спектър микроелементи и витамини.

Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/

Съчетание от есенциални мастни киселини в течна форма, получени чрез студено пресоване включително от свещица, чесън, сусамово семе, ленено семе и кайсиеви ядки.

Мастните киселини са "есенциални", което означава, че те не могат да бъдат произвеждани от организма и е необходимо да бъдат осигурявани чрез храната. Необходими са за широк спектър функции на организма, включително: за да подпомагат поддържането на хормоналния баланс, метаболизма на холестерола, сърдечното здраве и гъвкавост на ставите.

Истински елексир на младостта и красотата. Подобряват състоянието на косата, кожата, лигавиците, жлезите с вътрешна секреция и мозъка. Правят кръвоносните съдове по-здрави, гъвкави и проходими и намаляват опасността от инфаркт и инсулт. Предпазват от алергии, допринасят за нормализиране на холестерола, повишават тъканния имунитет, помагат при смущения, свързани с климакса, изгарят тлъстините.

Храносмилателни ензими

Подобряват храносмилането, премахват чувството на тежест, газовете и подуването на корема, умората и сънливостта след хранене, предпазват панкреаса от изтощаване. Особено полезни са при по-отслабен организъм, например от заболяване, и при хранене предимно с готвена храна. С възрастта ензимната активност на организма все повече намалява и добавянето на ензими е много важно.

Програма „Лесно начало”

Изчистване от токсини и регулиране на храносмилането. Мощна комбинация за подмладяване и пречистване на организма, клетъчно хранене и бърза регенерация на всички органи и системи на тялото. По правило, един курс с този комбиниран продукт всяка година възстановява силите и увеличава жизнеността на възрастните хора, като същевременно подобрява и настроението им.

Колаген плюс

Комплекс от колаген, хиалуронова киселина, йонни минерали и водорасли АФА.

Колагенът се намира във всички части на тялото и действа като свързващо клетките вещество. Всъщност, колагенът е най-често срещаният белтък в нашето тяло - 30% от общия и 70% от кожния белтък в организма. Колагенът е като скеле на нашата кожа, без него тя нарушава структурата си и увисва. Колаген се съдържа почти навсякъде в нашето тяло - вътрешни органи, кости, стави, зъби, очи, кожа.

Хиалуроновата киселина забавя процеса на стареене. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукополизахариди, синтезирани от организма. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. С напредване на възрастта нейното съдържание намалява. С помощта на поддържащи продукти, които съдържат хиалуронова киселина в по-високи количества, равновесието може да се възстанови до известна степен.

Супер Енергийна храна

Активиран™ ечемик и коластра от АкваСорс - синергично действие за продължително освобождаване на енергия. Продуктът съдържа над 60 витамина, минерала и аминокиселини под формата на 100% натурални съставки, както и протеини и въглехидрати от естествени източници за висока бионаличност и усвояване. Супер енергийна храна представлява революционно откритие в областта на хранителните разработки.

Ечемичната Супер енергийна храна е идеална за поддържането на стабилни енергийни нива: поддържането на добър баланс на кръвната захар е важно за всяка възраст.

Шейк Лайтън-Ъп

Хранителна протеинова напитка за регулиране на теглото.

Продукт с L-карнитин за пълноценно диетично хранене, по-лесно отслабване, намаляване на апетита, ускоряване на обмяната и изгаряне на тлъстините. Добър източник на мастни киселини Омега-6 и Омега-9. Съдържа: органични бадеми, киноа и ябълка; естествен Коензим Q10, алфа-липоична киселина и сибирски жен-шен; глюкоманан – естествени растителни фибри; L-карнитин, L-тартарат, йод, селенови и хромови дрожди, семенни обвивки от индийски живовляк, ензими; водорасли АФА, осигуряващи много витамини и минерали.

Шейк Лайтън-Ъп за съзнателно отношение към телесното тегло.

старини

Ако някой от тези продукти е сред любимите ви, замислете се дали да не приемате от време на време и още някой /дори и да имате вече любим/ и да разширите спектъра от хранителни добавки. Вижте от кои имате най-осезаеми ползи. Всеки човек е различен и уникален, а нашите хранителни нужди с времето могат да се променят.

С напредването на възрастта храната започва да става все по-важна!

стариниКраят на човешкия живот обикновено се асоциира с болести, страдания и проблеми със самообслужването. Хората казват "старост-нерадост", но това не е задължително. Ако се вземат нужните мерки, възможно е значително да се облекчи животът, както на самите възрастни хора, така и на близките им, които се грижат за тях.


* Продуктите на АкваСорс, предлагани от Natural Energy, са изцяло естествени суперхрани, дар от Природата, и оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те не са лекарствени средства. Не са синтетични продукти.