Суперхраните

Какво са суперхраните?

суперхраниСуперхраните са едновременно храна и лекарствено средство, те имат елементи и от двете. Те са едни от най-силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на Планетата. Много повече заслужават цената си от нашата обичайна храна, която ни засища, но вече не ни храни. Суперхраните имат способността да увеличават с пъти жизнената сила и енергията на нашето тяло. Те са оптималният избор за подобряване на здравето като цяло, както и за подсилване на имунната система и детоксикиране на организма. Суперхраните удовлетворяват и надвишават потребностите на човешкото тяло от белтъчини, витамини, минерали, от незаменими мастни киселини. Консумирането на суперхрани допринася за естествено регулиране на метаболизма и теглото и здравословни хранителни навици. Суперхраните ще ви улеснят при детоксикацията и преминаването към по-здравословни храни като цяло. Те представляват внушителна част от хранителния пъзел, тъй като са естествен източник на чисти и несъдържащи хормони, пестициди и химикали: протеини, минерали, антиоксиданти, гликонутриенти, витамини, ензими, коензими, незаменими мастни киселини, полизахариди. Суперхраните ще ви помогнат да направите всичко това без да трябва повече да взимате синтетични хранителни добавки от неживи витамини и минерали.

За да бъде определена като суперхрана, една храна трябва да отговаря на няколко важни условия:

суперхрани > Да съдържа в сравнително малък обем много хранителни вещества в голямо количество и високо качество;

> Да бъде в естествен вид, а не преработена, като по-този начин се запазват ензимите и витамините в нея;

> Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, като му дава енергия, без да го натоварва допълнително;

> Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употребата на обикновени храни и хранителни добавки.

Защо да консумирам суперхрани?

суперхраниПрекалено много от нас живеят в състояние на лошо здраве, обездвижване и умерено затлъстяване. Животът продължава и макар и бавно, губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, дори при наличие на материални успехи. Досега оформялите се проблеми с болки в гърба, главоболие, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим идва момент, когато човек не жали пари, за да се почувства поне малко по-добре. Посещенията при лекаря или хирургичната намеса лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причината, която е в основата на симптомите на придобитите болести и лошото здраве като цяло.

Сигурни сме, че никой не иска да му се случи това.

Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните ( а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

суперхраниАко човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки, пестициди, консерванти, оцветители и други отрови, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, инфаркт, инсулт, алергии.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито няма как да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град, но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме. Суперхраните дават тази изключителна възможност – хранейки се да доставяме тези градивни елементи на всяка една своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите" клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи се по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причиняваме всеки ден на телата си и колко лесно е да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с органична храна, която е модерна, но достъпна само за определен кръг хора, които освен, че имат здравна култура, имат и пари. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.

суперхранисуперхранисуперхранисуперхрани

Човек не е съвършен и не може да се сравнява с Природата. И тъй като се е отдалечил толкова много от нея той страда, но рядко си дава сметка за това. А тя е щедра и ни дава всичко това, от което имаме нужда, в идеален баланс.

Суперхраните се намират в естествен вид в Природата

Диворастящите суперхрани съдържат всички необходими за здравето на човека съставки, като много от тях липсват или са твърде малко в останалите храни. Особено ценното е, че те са съчетани по оптимален начин от самата Природа и са за предпочитане от синтетичните.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от Природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Суперхраните не са лекарства – те не лекуват едно, а в същото време да вредят на друго. Те не лекуват симптомите, те лекуват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

Суперхраните в Природата са:

> От водното царство:

Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, спирулина, хлорела, морски фитопланктон и др.

> От растителното царство:

Алое Вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), годжи бери, каму-каму, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, кокосов орех и др.

> От животинското царство:

Пчелните продукти – мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице;

Коластра - коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

суперхранисуперхранисуперхранисуперхранисуперхрани

Суперхраните, когато са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии на компаниите, които ги произвеждат, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Важно е да се отбележат и начините им на сушене и опаковане - лиофилизация, капсулиране с тру-фил капсули, био активна дехидратация и т.н. Патентовани методи, използвани от компаниите, запазващи качествата на продуктите максимално полезни за по-дълго време. Защо е необходимо това? Пример за това е Акай/Асай бери, който расте единствено в Бразилия, покрай река Амазонка. Брането и обработката на плода Акай отнемат много време и освен това той е много нетраен, издържа пресен до 24ч. и трудно може да се намери в прясно състояние. Затова употребата му най-често е като добавка. Ако не се обработи чрез лиофилизация, този толкова полезен плод по никакъв начин не може да бъде пренесен и съхранен със запазени полезни съставки извън родната Бразилия и би бил чужд за останалия свят.

суперхраниСъвременното човечество живее в един доста замърсен и стресиран свят. Селскостопанските култури се торят предимно с изкуствени торове и растат върху изтощени почви поради което не съдържат достатъчно микроелементи, макар и на вид да изглеждат добре. Замърсяването с пестициди, антибиотици, хормони, изгорели газове отдавна е надминало допустимото, всички го знаем и усещаме. От друга страна, при преработването и топлинната обработка на храните се унищожават много ценни техни съставки – ензими, витамини, целулоза. На всичкото отгоре съвременната храна е пълна с изключително вредни добавки (Е-индекс) – оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и какво ли не още. На базата на тези факти, които не са тайна вече за никой, се появява клетъчното гладуване на човешкия организъм, което пък е придружено от затлъстяване – човек изяжда много калории, но не получава от храната достатъчно хранителни съставки за клетките на тялото си. Клетките ни започват да боледуват и се превръщат в някакъв здравословен проблем за нашия организъм.

Микроводораслите са изключително важни за здравето, тъй като внясат много ценни и жизнено необходими хранителни съставки в организма, но малко калории. Тяхната употреба се препоръчва като един от начините за справяне с най-важните здравословни проблеми на нашето съвремие.

Тъй като продуктите на база на водораслите са чиста и пълноценна храна тяхната употреба започва да влияе като цяло благотворно на организма – клетките се чистят от токсините, зареждат се с необходимите съставки, които им дава тази храна и организмът започва да се справя с проблемите и болестите си на всяко ниво – от отделната клетка до всеки един орган, съставен от тези клетки. Човешкото тяло всъщност е така създадено, че знае и може да се погрижи само за себе си най-добре – от нас се иска само да му даваме качествена храна, нито усилия на волята, нито пък е нужно пълноценното хранене да ни става фикс идея. Колкото и да е важно, не можем в днешното натоварено ежедневие да посветим повечето от времето си на това. Затова употребата на водораслите е най-добрата терапия в нашето хранене, просто си изпивате капсулите и тялото ви знае какво да прави.

суперхранисуперхранисуперхранисуперхрани

По правило ползата от употребата на микроводорасли нараства с времето и дозата и зависи от начина на живот. Много хора усещат благотворна промяна още през първите дни, други може да имат нужда от по-голямо количество и да почустват ефект например след месец.

Философията на тези продукти е, че те са предназначени най-вече за профилактика – нека не чакаме болестите да дойдат и тогава да се сетим за здравето си. Можем просто да заменим синтетичните витамини, с които мислим, че помагаме на организма си, с няколко капсулки водорасли на ден. Това е възможно най-добрият, удобен, евтин и време- и енергоспестяващ начин да направим нещо за здравето си сега. Освен ако не си живеем на село или в планината, произвеждаме си сами храната и имаме здрава нервна система!

Единствените възможни негативни ефекти, които може да се наблюдават са ако в началото приемете много голямо количество от водораслите. Тъй като те имат мощно очистващо действие ако организмът ви е много замърсен е възможно да се получи шокова детоксикация от отровите в организма – слабост, прималяване и т.н. Но дори това е добре, защото означава, че оздравителният процес в организма ви е започнал. Това е същото като да минете изведнъж на лечебно гладуване.

Що се отнася до суперхрани като водорасли АФА, коластра и някои други суперхрани ние ви препоръчваме продуктите на фирма АкваСорс, тъй като те са 100% естествени, природни продукти и не е възможно да се предозират. Все пак придържайте се към препоръчителната дневна доза при профилактика, също така приемайте продуктите с много пречистена, изворна или минерална вода, тъй като продуктите детоксикират организма Ви и можете да почувствате дискомфорт при евентуално обезводняване вследствие на приема на малко вода.

Продуктите, които ви препоръчваме, не са лекарства, въпреки че имат мощен лечебен ефект. Тяхната сила е в профилактиката – за укрепване на здравето, подмладяване и удължаване на живота, енергия и детоксикация на организма. Това са естествени продукти – най-съвършената клетъчна храна, създадена от Природата.

Суперхраните са подходящи за всеки човек и всяка възраст: мъже, жени, бременни, бебета, деца, възрастни хора, вегетарианци, както и домашни любимци.

Вижте повече за продуктите на АкваСорс

Вижте повече за суперхраните на www.superhrani.start.bg

суперхранисуперхранисуперхранисуперхранисуперхрани