BioActive Dehydration®

/БиоАктивна дехидратация/

Преработени свежи – не замразявани!

Доставчиците на водорасли обикновено ги замразяват и/или изсушават при висока температура. Това силно уврежда плътността и хранителната им стойност. Предлаганите от Аква Сорс водорасли са изсушени при ниски температури чрез патентования способ на БиоАктивна дехидратация /BioActive Dehydration®/ на компанията LiquaDry, който дехидратира свежите водорасли до прах без да нарушава техните хранителни елементи, цвят, аромат и вкус. Процесът на сушене протича при 37°C /99°F/ , като по време на процеса температурата се повишава до 40,5°C /105°F/ само за 2 минути, след което температурата се нормализира отново. Чрез този метод на сушене се запазват всички вещества във водораслите, щадейки тяхната биоактивна форма. При нормалните методи на изсушаване основната причина за увреждане е излагането на висока температура.

Graph

Графиката показва точната и средната температура на продукта в продължение на 4 мин. при най-често срещаните процеси на сушене на водорасли.

Bioactive Dehydratation 1 Bioactive Dehydratation 2

Опаковане и капсулиране

Продуктите на АкваСорс се капсулират и опаковат от компанията „G&G Vitamins” - една от най-престижните фабрики за хранителни добавки във Великобритания, създадена през 1965г. "G&G Vitamins" е сертифицирана за GMP (добра производствена практика) и по този начин гарантира високото качество на продукцията си.

Продуктите на Аква Сорс се капсулират чрез капсули Тру-фил /True fill/.

Тру-фил /True fill/ гарантира, че в капсулата не присъства нищо друго освен полезните съставки.

Нерядка практика е да се добавят вещества, които улесняват пълненето на капсулата и поевтиняват производството, широко използвана от много производители. Именно за това Аква Сорс не прави никакви компромиси с качеството и здравето на своите потребители.