Здравословно отслабване

Здравословно отслабванеПрез последните няколко години наднорменото тегло се превърна в сериозен проблем за хората и здравните системи по света. Всеки трети възрастен страда от наднормено тегло, което увеличава риска от сериозни заболявания, като най-малкият проблем е неестетичният изглед.

Напоследък забелязваме и че възрастовата граница на хора със свръхтегло непрестанно спада. Все повече млади хора и деца страдат от наднормено тегло.

Причини за наднормено тегло:
Учените постепенно откриват защо някои хора са предразположени към напълняване. Доказаните фактори са:

v Нарушен хранителен режим /времето, в което се поема храната, начинът на хранене/;

v Хронично недоспиване;

v Стрес, депресия, психическо напрежение – много важен фактор;

v Хормонален стрес /бременност, климакс, пубертет/;

v Генетичната предразположеност, определяща например количеството химически вещества, контролиращи апетита;

v Хронични заболявания;

v Степента на физическа активност или липса на такава;

v Скоростта на метаболизма - темпото на изгаряне на калориите е наследствено обусловено, влияе се и от степента на активност и на стрес, вида на приетата храна, нивото на хормона на щитовидната жлеза и непоносимостта към определени храни;

v Много хора се обездвижват с напредването на възрастта, което води до забавяне на метаболизма.

Наднорменото тегло може да доведе до:

v Диабет;

v Високо кръвно налягане и хипертония;

v Сексуални проблеми;

v Разширени вени;

v При разл. диети – обезводняване, интоксикация;

v Понижено самочувствие, депресия и т.н.

Здравословно отслабванеТялото ни се нуждае от много и разнообразни хранителни съставки, обаче някои от тях често липсват в обикновената храна. За да си ги набавим, ядем повече и дебелеем, но оставаме гладни на клетъчно ниво, тялото ни не може да си набави необходимите му вещества. За да не се получава така, най-добре е да си набавяме липс­ващите хранителни вещества, приемайки някои суперхрани и добавки; тогава няма да ни измъчва постоянен глад и ще са ни нужни много по-малки количества храна, ще сме по-здрави и по-слаби.

Как да се справим?

Здравословно отслабванеПърво трябва да разберете дали вашето тегло е наднормено и колко. Това става лесно с изчисляването на Индекса на телесната маса – ИТМ /BMI - Body Mass Index/, формула, определена от Световната здравна организация (СЗО).

ИТМ се изчислява по формулата:

ИТМ = Телесно тегло (kg) / (ръст в m)2 = (kg/m)2

Много е лесно да изчислите сами Вашия ИТМ с обикновен калкулатор: разделете Вашето тегло (в килограми) на Вашия ръст (в метри). Полученият резултат отново разделете на ръста (в метри).

Пример:

Ако Вашето тегло е 60 кг. и имате ръст 1,70 м., то тогава:
60 : 1,70 = 35,29; 35.29 : 1.70 = 20.75

Вашият ИТМ = 20,75

Сравнете Вашия ИТМ с цифрите по-долу, за да разберете в коя категория попадате:

ИТМ

Тегло

Риск за здравето

под 18.5

Ниско, поднормено тегло

Повишен риск

18.5 – 24.9

Нормално тегло

Нисък риск

25.0 – 29.9

Наднормено тегло

Повишен риск

30.0 – 34.9

Затлъстяване І степен

Средно висок риск

35.0 – 39.9

Затлъстяване ІІ степен

Висок риск

Над 40,0

Затлъстяване ІІІ степен

Много висок риск

Класификацията на ИТМ е различен за мъжете и жените, като зависи и от възрастта.

Тегло

ИТМ - Жени

ИТМ - Мъже

Ниско, поднормено тегло

Под 19,0

Под 20,0

Нормално тегло

19,0– 24,0

20,0 – 25,0

Наднормено тегло

24,0 – 30,0

25,0 – 30,0

Затлъстяване

30,0 – 40,0

30,0 – 40,0

Тежко затлъстяване

Над 40,0

Над 40,0

Възраст

ИТМ – препоръчителни стойности

19 – 24 год.

19,0 – 24,0

25 – 34 год.

20,0 – 25,0

25 – 44 год.

21,0 – 26,0

45 – 54 год.

22,0 – 27,0

55 – 64 год.

23,0 – 28,0

Над 64 год.

24,0 – 29,0

Общи правила за отслабване

Здравословно отслабванеКато начало – не ви препоръчваме да спазвате диети. Много диети за отслабване забавят метаболизма и след тях се напълнява (ефект йо-йо). При глад може да се стопят не мазнините, а мускулите, а след това се натрупат не мускули, а мазнини. Така диетите и гладуването водят до загуба на мускулна маса и увеличаване на мазнините. Като се подлагаме на диети и гладуване, пълнеем пъти по-бързо, отколкото ако се храним правилно и спортуваме редовно. За да стопим тлъстините, трябва да ускорим метаболизма като приемаме специални храни и добавки и се движим повече. Най-лесно се отслабва с бягане, плуване, колоездене, сечене на дърва, косене и други дейности, с които поддържаме пулс 140-180 поне за 30-40 минути на ден. Ако натоварването не е достатъчно, няма да изгорим мазнините. Ако е прекалено, може да си навредим.

Успешната програма за намаляване на теглото трябва да включва промяна в поведението и отношението към храната, за да бъде отслабването трайно. Заместването на едно хранене или приемането на продукти или добавки за отслабване без промяна на храната, хранителния режим и начина на живот не са достатъчни, за да намалите теглото си.

Стресът е физическата, психическа и химическа реакция на организма към всичко, което ни плаши, обърква, застрашава, натъжава и т.н. Върховният стрес предизвиква биохимически реакции, на които е необходимо да се обърне внимание, за да възвърнем доброто си здраве. Той може постоянно да променя нашето физическо и психическо състояние. Начинът на живот - Здравословно отслабванефактор, който може да се отрази на отслабването: безработица; финансови затруднения; здравословни проблеми; междуличностни проблеми; стрес на работното място; лошо време; умора и т.н. Проучете начина си на живот, тъй като това също би могло да има сериозно влияние върху теглото ви. Позитивното отношение, понижения стрес и решителността да успеете в постигането на желаното тегло може да сътвори чудеса!

Важно: Намалете размера на порцията, наслаждавайте се на храната, борете се със стреса и ежедневно правете физически упражнения.

Ние ви предлагаме цялостна програма, която ускорява обмяната, намалява апетита, телесното тегло, целулита и отоците, изгаря тлъстините, съхранява мускулите, повишава енерги­ята, пречиства черния дроб и снижава вредния холестерол. Тя ще ви помогне да отслабва­те с около 5 кг./месец, ако спазвате указанията и нямате заболяване, което пречи на отслабването. Ще бъдете по-жизнени и енергични, лесно ще контролирате апетита си и ще преодолеете съпротивата на тялото си да отслабне. Чрез правилно хранене и леки физи­чески упражнения бързо ще изгаряте мазнините като запазвате мускулите си. Чувството за глад ще изчезне, а намаленото тегло ще поддържате за цял живот.

Хранителен режим

Здравословно отслабванеХраната, която се консумира в наши дни, е подлагана на прекалено много обработки и затова е бедна на жизненоважни съставки, като ненаситени мастни и аминокиселини, ензими, витамини и минерали. За да си ги набавим от такава храна, ще бъде нужно да изяждаме огромни количества при всяко хранене и по този начин да поемем много излишни калории. Това създава допълнително проблеми и претоварва органите ни.

Един от ключовете към намаляване на телесното тегло е да се вслушваме в тялото си, но да се вслушваме интелигентно, и да правим онова, което ни казва то.

За изгарянето на тлъстините е нужна енергия. Това означава да се храним достатъчно. Когато става дума за намаляване на килограмите, не трябва да позволяваме тялото ни да забави своите функции. Когато ускорим метаболизма, мазнините започват да изгарят по-бързо. Ето някои дребни трикове, чрез които можем да го постигнем:

За да отслабнете, хранете се поне 5 пъти дневно на малки порции. Яжте бавно и дъвчете добре, за да се заситите по-лесно (чувството за ситост се появява 20 минути след началото на храненето). За да накарате тялото си да изгори натрупаните мазнини трябва да поддържате метаболизма си висок. Ако имате постоянен и умерен приток на калории, поддържате нивото на метаболизма. Когато перманентно пропускате хранения, тялото ви намалява метаболизма, за да си спести енергия. Яжте лютиво - ускорява метаболизма. Пийте 2 л. вода дневно - на всеки 2 часа по 1 чаша. Ако ви е топло или тренирате, пийте още 1-2 чаши вода на ден. Ако нару­шите програмата, върнете се към нея при първа възможност; Не се мерете, а преценявайте отслабването по дрехите си; лягайте си в 22 ч. и спете поне 8 часа на нощ.

Тайната на успешното премахването на излишните килограми и поддържането на оптимално тегло е да се храните с "правилна" храна и то в количества, такива че никога да не се чувствате преяли. От друга страна, при недостатъчно хранене метаболизма ви ще се забави и ще влоши вашето здраве.


Здравословно отслабванеСпорт и движение

Водим заседнал начин на живот. Станали сме прекалено мързеливи и обичащи "комфорта". Само с промяната на храненето без движение трудно ще постигнем добри резултати, а движението е от ключово значение като цяло за здравето на човек.


Тренировки за издръжливост

Здравословно отслабванеМускулите имат важен ефект върху метаболизма и изгарянето на мазнините. За разлика от телесните мазнини, които складират поетите калории, мускулите като активни тъкани имат нужда от калориите, за да функционират. Тренировките за издръжливост са важни, за да поддържат възможно най-много мускули, докато изгарят мазнини. Спортуващите девойки и жени имат нужда от пълноценно хранене, за да има ред в ен­докринната им система. Вместо модни диети, водещи до разстройване на месечния цикъл и психоемоционална нестабилност, по-добре е те да ползват Шейк Лайтън-Ъп, Зелена Енергия и КолАктив3, за да предотвратят клетъчния глад и да отслабнат здравословно.

Колкото и правилно да се храните и редовно да спортувате, ако искате да Здравословно отслабванеотслабнете по-лесно и гарантирано да подобрите здравето си, най-добре приемайте подходящи хранител­ни добавки и суперхрани от АкваСорс – вижте изброените по-долу продукти. Тези продукти ще ви помогнат също така да съхраните тялото си стройно, здраво и гъвкаво без големи усилия за неограничено време. Ключът към успеха е в преодоляването на клетъчния глад, пълноцен­ното клетъчно хранене и редовната физическа активност с цел натрупване на достатъчна мускулна маса и поддържане на достатъчно бърз метаболизъм.

Регулирайте теглото си чрез продуктите на Аква Сорс

Шейк Лайтън-Ъп

Протеинов шейк с L-карнитин за пълноценно диетично хранене, по-лесно отслабване, намаляване на апетита, ускоряване на обмяната и изгаряне на тлъстините.

Вижте интересна статия за Шейк Лайтън-Ъп

Вижте рецепти с Шейк Лайтън-Ъп

Програма „Лесно начало”

Изчистване от токсини и регулиране на храносмилането.

Комплекс есенциални мастни киселини /ЕМК/

Изгаряне на тлъстини, подхранване и здрава, хубава кожа и коса.

Водорасли АФА

Пълноценно клетъчно хранене и детоксикация.

Коензим Q10 /CoQ10/

Сила и издръжливост, здрава сърдечно-съдова сис­тема, ускоряване на обмяната, по-добро действие на инсулина и изгаряне на тлъстините.

Храносмилателни ензими

Разграждане на храната и максимално извличане на полезните хранителни вещества от нея

Алое Фреш

Подпомагане на храносмилането, асимилацията на полезните вещества и по-бързото извеждане на ненужните отпадъци от организма

Пробиотиците Ацидофилус и Бифидус

Възстановяване на чревната флора


Продукти, необходими при физически натоварвания, като част от вашия план за здравословно отслабване:

Зелена енергия

Зареждане с енергия

КолАктив 3

Изграждане на здрави и силни мускули, кости, лигаменти, съдове, кожа и лигавици, за по-добър имунитет, клетъчна регенерация и забавяне на остаряването.

Супер Антиоксидант

Възстановяване и предпазване на клетките от свободни радикали и увреждане.

Флексибилити

Поддържане на ставите в идеално състояние.

Клетъчна Енергия

Подсилване преди и по време на тренировки и състезания.

Отслабнете здравословно!


* Продуктите на АкваСорс, предлагани от Natural Energy, са изцяло естествени суперхрани, дар от Природата, и оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те не са лекарствени средства. Не са синтетични продукти.